Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Titkos hangfelvétel került elő arról, ahogyan állítólag Póczik József pénzt kér a Borkairól készült fotókért

Ez a cikk több mint 4 éves.

Hangfelvételeket közölt ma este az RTL Klub Híradója, amelyeken a televízió informátora szerint  Póczik József volt válogatott labdarúgó hallható. A felvételek szerint egy hang, amelyet Póczikhoz tartozóként mutanak be, valaki más megbízásából éppen 10 millió forintot kér Borkai Zsolt győri polgármesterről készült képekért, egy másik közvetítőn, Puska Péteren keresztül. Puska most Rákosfalvy Zoltán győri ügyvédnek dolgozik, aki ugyancsak szerepelt a fényképeken és a videókon.

A beszélgetés utóbbi szereplőjét az RTL el is érte, és ő megerősítette számukra, hogy ő volt az egyik résztvevője, a felvételt is ő készítette a másiknak pedig Póczikot nevezte meg.

Szó van a beszélgetésben egy rövidebb videóról is, de a beszélgetés alapján ez a 10 milliós alkunak még nem képezte tárgyát.

Az állítólag Póczikhoz tartozó hang azt mondja, arról is érdemes lenne megállapodniuk:

– Jó, és mi a pénz, amit kér érte?

– Hát az a tízes, amit beszéltünk.

– Tízmillió, jó. És a fényképeken kívül előjött, hogy van egy pár perces videó is.

– Igen, igen, azt is mondta, de hát, figyelj ide, jobb minél előbb rendezni vele, mert tudom, hogy milyen labilis a faszi. Én őt ismerem, de találkozni nem. Én is csak ilyen közvetítőn keresztül vagyok vele.

Puska Péter az RTL-nek azt is elmondta, bár a Híradóban megjelenni nem kívánt, hogy nyáron őt kereste meg Póczik a felvételekkel, hogy azokat Rákosfalvy felé közvetítse, ugyanakkor nem tudja, szerinte kinek a megbízásából járt el.

A felvételen az eltorzított hang, amely Puska szerint Póczikhoz tartozik, erre nem válaszol.

– Akivel te kapcsolatban vagy, abba megbízol 100 százalékig.

– Így van. Az ugyanannyi, mintha én mondanám a Zolinak, hogy ebből több nem létezik semmi, nem lesz, hogy holnapután megint a faszom tudja kinek adtak ebből valami lóvét vagy kinek nem. Itt más olyan nem létezik, hogy valaki ebből pénzt akarna kérni még legközelebb.

– Vagy te, van ez a közvetítő, akiben 100 százalékig megbízol és az tartja kézben ezt a csávót, akinél vannak a felvételek.

– Igen, így pontosan, pontosan. Annyit mondott, hogy hétfő két óra, döntsék el, hogy mit akar, mit nem, ehhez viszont halvány f.ngom nincs.

– Egy a lényeg, neki kell a tízmillió hétfőn kettőig, ha nem kapja meg akkor te is kiestél.

– Hogy mit csinál vele, én azt nem tudom

Póczik későbbi beszámolója szerint bár Rákosfalvy és Puska később őt zsarolással vádolták, ő semmi ilyesmit nem követett el.

Az már délelőtt, a Magyar Nemzet kormánylap híradásaiból kiderült, hogy Borkai Zsolt és társai mellett a rendőrség fényképeket és felvételeket kiszivárogtató „Ördög Ügyvédje” blog mögött álló, mindeddig ismeretlen személy(ek) ellen is nyomozást indított, méghozzá rágalmazás gyanújával. Korábban az ügyben a rendőrség Póczikot ugyancsak kihallgatta.

Az október eleji, önkormányzati választási kampány alatt kiszivárgott fotókon és videón Borkai és Rákosfalvy prostituáltak és alkohol társaságában látható egy – mitn azóta kiderült, adriai – yachton, a videókon pedig Borkai szexuális aktust is folytat a nőkkel.

Később kiderült, hogy az ott szereplő prostituáltak Borkai közbenjárásával EU-s pénzekhez jutottak, Rákosfalvy Zoltán pedig fontos része volt annak az ügyletnek, melynek során az Audi gyár továbbfejlesztéséhez szükséges telkeket a Fideszes önkormányzat telekspekuláció során adta el neki, ő pedig tovább értékesítette azt a német gyárnak.

A botrány után Borkai október 13-án megnyerte a választást, november 8-án azonban lemondott polgármesteri posztjáról, így 2020. január 26-án új, időközi polgármesterválasztás lesz Győrött.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba