Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyar Nemzet: a rendőrség már az „ördög ügyvédje” ellen is nyomoz

Ez a cikk több mint 4 éves.

Hamis vád és nagy nyilvánosság miatt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják az „ördög ügyvédjét”, azaz az e név mögött megbújókat, akik kirobbantották a Borkai-botrányt, és akiket állítólag már azonosított is a hatóság – ezt írja hatósági forrásokra hivatkozva a kormányközeli Magyar Nemzet.

Mint emlékezetes, Az „ördög ügyvédje” az önkormányzati választás előtt egy héttel tette közzé a világhálón azt a szexvideót, amin Borkai Zsolt győri – azóta posztjáról lemondott – polgármester és Rákosfalvy Zoltán ügyvéd látható az Adrián, egy luxusjachton.

Magyar Nemzet most azt írja több forrásra hivatkozva, hogy információik szerint nem magányos elkövető „Az ördög ügyvédje” a kompromittáló felvételeket nyilvánosságra hozó blogger, hanem több személy „egy ellenzéki párthoz közelálló körből”. Kedden nyilvánosságra került, hogy a rendőrség által a Borkai-üggyel összefüggésben zsarolás és más bűncselekmények miatt indított nyomozásnak Póczik József korábbi válogatott labdarúgó, egykori DK-s képviselőjelölt az egyik gyanúsítottja.

Szerdán arról számolt be a kormánylap, hogy Borkaiék feljelentésére előállították azt a két prostitáltat, akik a volt győri polgármesterrel és barátjával voltak a horvátországi hajóúton.

Pénteken a 24.hu arról számolt be, hogy nemcsak olyan vizsgálatok folynak a rendőrségen, amelyben Borkai Zsolt sértettként szerepelhet: a rendőrség szerint a gazdasági és a zsarolási ügyben folynak eljárások.

Mi is megírtuk pénteken a Magyar Hang információi alapján, hogy az elmúlt napokban házkutatást tartott a rendőrség a Borkai Zsolt korrupciós- és szexbotrányba keveredett, majd lemondatott volt győri polgármester üzleti köréhez tartozó Szabó Ervinnél és Neumann Zoltánnál, valamint Budapesten ki is hallgatták őket. Ezzel egyidejűleg Rákosfaly Zoltán irodájában érdekes módon pont most pusztított csőtörés, melynek következtében fontos dokumentumok semmisülhettek meg. A Magyar Hang szerint szerint a rendőrség gazdasági bűncselekmények miatt tartott házkutatást, és ugyanezen ügyben hallgatták ki az érintetteket, vagyis nem a Borkait érintő zsarolási ügyben szálltak ki, és nem is közvetlenül az adriai kaland kapcsán.

A Magyar Nemzet szerint a kábítószer miatt – Tényi István volt fideszes „hivatásos feljelentő” bejelentése alapján – indult nyomozásról csütörtökön közölték, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, miután semmi sem igazolta a kokainozásról szóló vádat. Az ellenzéki Párbeszéd a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségen tett feljelentést, miután a videó megtekintése után felmerült bennük a gyanú, hogy a győri polgármester környezetéhez tartozó emberek törvénytelen pénzügyi ügyleteket hajtottak végre. Erről azt írja a kormánylap: szerdán közölte az ügyészség, hogy az eljárást megszüntették ugyancsak bűncselekmény hiá­nyában.

(Magyar Nemzet, 24.hu, Magyar Hang)

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba