Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fidesz elég egyszerűen rendezte le a tegnapi káoszt: az ellenzéki tüntetők a hibásak!

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ahogy arról mi is beszámoltunk percről percre tudósításunkban, Budapest nagyja gyakorlatilag lebénult Recep Tayyip Erdoğan látogatásának idejére.

Karácsony Gergely főpolgármester már tegnap kifejezte elégedetlenségét. Úgy fogalmazott:

„A ma este történtek azonban elfogadhatatlanok: lehetetlen helyzet, hogy metrók tartósan ne közlekedjenek egy államfői látogatás miatt.”

És nem csak Karácsonynak szúrt szemet a káosz.

V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere szerint „szégyen”, hogy „eme diktátor miatt áll az egész kerület, sőt a belváros egészének közlekedése.”

Donáth Anna (Momentum) például közérdekű adatigénylést nyújtott be a BRFK felé, hogy megtudja, mennyibe került nekünk ez a látogatás. Emellett arra is kíváncsi volt:

Mennyiért zárjuk le a várost egy olyan vezető miatt, aki épp háborús bűnöket követ el civil lakosság ellen?

A Momentum ifjúsági tagozata más módon is tiltakozott a török elnök látogatása ellen, az LMP szerint „Magyarországnak nem érdeke, hogy a miniszterelnök
a népirtó barátjával parolázzon Budapesten”, a Liberálisok pedig „
Erdoğannak nem Budapesten, hanem Hágában lenne a helye!” címmel adott ki sajtóközleményt. A Demokratikus Koalíció pedig tiltakozott az ellen is, hogy a rendőrség megakadályozta, hogy reggel táblákkal demonstráljanak Erdoğan konvojának útvonalán.

És miközben tegnap rengetegen rekedtek az utcákon, mert hol a metró nem járt, hol a villamos – netán a kettő egyszerre, a buszok összevissza, az utak meg kordonborítást kaptak, természetesen a nagyobbik kormánypárt is elkezdte keresni a káoszfelelősöket. És gyorsan meg is találta.

Nagy meglepetést nem fog okozni a tartalom, de azért ide másolom a teljes szöveget, a maga pőre pompájában, mert úgy az igazi:

„Az ellenzéki akciók jelentősen hozzájárultak a budapesti közlekedési zavarokhoz Reagálás Karácsony Gergely és a DK nyilatkozatára

Köszönjük a budapestiek türelmét a csütörtöki fővárosi útlezárások és forgalomkorlátozások miatt. Amikor Karácsony Gergely és Gyurcsányék a közlekedési lezárásokat kérik számon, akkor mondják el az igazságot is, hogy a török elnök itt-tartózkodása idején a szokottnál is nagyobb közlekedési kellemetlenséget éppen a különböző, több órás vonulásos ellenzéki tüntetések és akciók okozták, többek között Gulyás Márton Soros-aktivista mindent megtett azért, hogy lebénuljon a város.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség”

Bármennyire is rövid ez a szöveg, benne van szinte minden, ami a Fidesz kommunikációjának savát-borsát adja. Ellenzék, Karácsony, Gyurcsány, tüntetők, Soros, Gulyás Márton.

Tegyük hozzá: azt, hogy a káoszról az Erdogan ellen tüntetők okozták, már Orbán Viktor is pedzegette reggel, a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök azonban még egy fokkal ügyesebb volt, ő ugyanis azt is hangsúlyozta, hogy az ellenzék képtelen megérteni,

„hogy Törökország nélkül az Európa felé tartó migránstömeget nem lehet megállítani”.

Vagyis Orbán Viktornak sikerült még egy kis migránsozással is megfűszereznie a mondanivalót, miközben a közlekedési káoszt a tüntetőkre kente. Ügyes, ügyes.

Mondjuk ha nem hívnának diktátorokat Magyarországra, talán tüntetni sem kellene ellenük. Mindenki sokkal jobban járna ezzel.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán