Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kurdisztáni női harcosok Erdoğan budapesti látogatásának bojkottjára szólítanak fel

Jövő héten, november hetedikén érkezik Budapestre Recep Tayyip Erdoğan török elnök, hogy különböző fontos dolgokról, együttműködésről és miegymásról egyeztessen Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Miközben Magyarországon szerveződik a tiltakozás, az YPJ, a Kurd Női Harcosok felhívást intéztek a magyar néphez, hogy ne hagyják szó nélkül a véreskezű török vezető látogatását:

Posztjukban a következőket írják:

„Magyarországi követőink figyelmébe/magyarok!

Úgy tűnik, hogy a dzsihádista terrorista török/ISIS vezető, Erdoğan november 7-én meglátogatja Magyarországot, és úgy gondoljuk, bízunk benne, hogy Magyarország népe nem engedi a dzsihádista terrorista Erdoğant az országába!

Magyarországról mindenki, sőt, Magyarországon kívülről is csatlakozni tud a tüntetéshez hogy elítéljék ezt a »vezetőnek« nevezett dzsihádista terroristát és kipenderítsék Budapestről/Magyarországról oda, ahonnan jött.

Üdvözletünket küldjük Magyarország népének.”

Budapesten több szervezet közösen szervez tüntetést a török elnök látogatásának napjára, hogy így ítéljék el Rozsava török megszállását, és álljanak ki a feminista, öko-szocialista elvek alapján működő kurd népállam mellett, mely napjaink talán legelőremutatóbb társadalmi kezdeményezése.

Törökország azután indított offenzívát Észak-Szíriában a kurd népállam ellen, hogy az Egyesült Államok bejelentette, kivonja csapatait a térségből, melyek korábban a kurdokkal közösen felügyelték a területet, melynek korábban jelentős része az iszlamista ISIS felügyelete alatt állt.

Miközben a világ országainak jelentős része elítélte a török hadmozdulatokat, melyek elvileg egy harminc kilométeres biztonsági zóna létrehozását célozták, valójában azonban a kurdok elleni török népirtás újabb felvonása, Orbán Viktor és kormánya szinte egyedülálló módon kiállt a lépés mellett.

Miközben pedig Törökország iszlamista milíciákkal szövetségben kiszorítja a kurdokat a korábban ellenőrzésük alatt állt területekről, azzal revolverezi az Európai Uniót, hogy amennyiben belekötne a török megmozdulásokba, több, mint hárommillió menekültet indít el az EU felé.

Ez esetben pedig az Unió nem tudná továbbra is török földön tartani a menekültek ellen elkövetett bűntetteket, és kénytelen lenne szembesülni a szükséget szenvedő emberek tömegeivel, akiket Törökország eddig is komoly fizetség árán tartott határain belül.

A Mércén folyamatosan követjük a kurdisztáni eseményeket, ahogy a magyarországi tiltakozásokról is rendszeresen beszámolunk. Ha szeretnétek többet olvasni a témában, kattintsatok erre a linkre, legutóbbi nagyobb volumenű cikkünket pedig itt találjátok.