Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az országgyűlési törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz Hadházy táblás akciója miatt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Törvénymódosítást kezdeményez a Fidesz, mivel szerintük Hadházy Ákos hétfői parlamenti akciója „túlment egy határon”.

– ezt Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője mondta pénteki sajtótájékoztatóján , amelyről az RTL-Klub Híradója számolt be.

„Az én személyes meggyőződésem az, és ezen a következő hetekben dolgozni is fogunk, hogy az országgyűlési törvény fegyelmi szabályaira vonatkozó passzusait jelentősen szigorítsuk.”

Kocsis szerint gátat kell szabni a Hadházy-féle akcióknak, mielőtt abból „gyakorlat lenne”, és ez „törvényalkotást feltételez”.  Az RTL Híradója rákérdezett a Fidesznél, hogy pontosan miben áll majd a törvénymódosítás, de részleteket nem árultak el, „még kidolgozás alatt” van az előterjesztés.

A törvénymódosítás belengetésének hírére Hadházy úgy reagált: „Azt szeretnék, ha az ellenzéki képviselők némán, fegyelmezetten asszisztálnának amíg ők eljátsszák, hogy van egy parlamentünk. A Fidesz mindennél jobban fél attól, hogy az ellenzék felrúgja a szinte folyamatosan változtatott, piszkos játékszabályokat.”

Tegnap mi is írtunk arról, hogy a Magyar Nemzet sokatmondó sejtetése alapján Hadházy Ákos büntetésre számíthat Kövér Lászlótól, ám ennek a részleteit egyelőre az RTL Klub Híradójának kérdésére sem közölte a házelnök.  Kövér hétfőn – aki a parlamenti plenáris ülésen levezető elnökként volt jelen – „primitív, ostoba fajankónak” nevezte Hadházyt.

Mint arról a Mércén percről percre közvetítésünkben beszámoltunk, hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitányán Orbán Viktor éppen napirend előtt szólalt fel, amikor Hadházy Ákos „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”, „Stop propaganda, stop korrupció”, illetve „A lónak a faszát!” feliratú táblákkal zökkentette ki szónoklatából a miniszterelnököt.

Először Kövér László szólt rá Hadházyra, ám miután a független képviselő nem hallgatott rá, egy komplett fideszes felmentősereg (köztük Kubatov Gábor, Bánki Erik, Kerényi János, míg Font Sándor mindezt egy nemzeti színű zászlóval igyekezett eltakarni a többi képviselő, illetve a felvételek elől) vágtatott a pulpitushoz, hogy nemzeti lobogókkal takarják el a táblákat, illetve erőszakkal elvegyék Hadházytól a tábláit.

A független országgyűlési képviselő utóbb jelezte: kezdeményezi az Országgyűlés házbizottságának összehívását, mivel álláspontja szerint a fideszes képviselők mentőakciója erőszakos fellépés volt.

Hadházy Ákos a Mércének küldött válaszcikkében írt arról, szerinte miért fontosak a hasonló akciók a parlamentben – reagálva erre a véleményre.

(RTL Klub)

Címlapkép: Tordai Bence Facebook-oldala