Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pécsen is sorra mondanak fel az önkormányzati cégek vezetői, miután ellenzéki lett a polgármester

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tegnap mi is megírtuk, hogy Újpesten Déri Tibor (Momentum) ellenzéki polgármester megválasztása után 40-en mondtak fel a héten a városházán.

Úgy tűnik, nem egyedi esetről van szó.

A Szabad Pécs írta meg, hogy felmondott Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója.

A lap emlékeztet arra is: PVF Zrt. a pécsi önkormányzat egyik kiemelten fontos cége, amelynek fő feladata, hogy fejlesztési forrásokat próbáljon szerezni a városnak, leginkább pályázatokat írva, majd a nyerteseket menedzselve.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy Merza Péter már felmondott a PVF Zrt.-nél, és ennek ugyan köze lehet a választási eredményhez is, de ha így is van, kizárólag úgy, hogy Merza jó előre sejthette, mi fog történni a múlt vasárnapon.

Ő ugyanis, nem sokkal, de még az önkormányzati választás előtt beadta a felmondását a lap értesülése szerint.

Úgy tudják, Merza a PTE Közgazdaságtudományi Karán kezdett ősszel dolgozni, tanítani fog, illetve már tanít is – ezt az információt egyébként maga az érintett is megerősítette. Arról viszont nem nyilatkozott, hogy valóban felmondott-e, és ha igen, mikor és miért. A korábbi nyilatkozati rend ugyanis még érvényben van, és az köti Merzát is – így külön önkormányzati engedély nélkül ő sem nyilatkozhat.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy Merza Péter novemberig töltheti ki a felmondási idejét, azaz eddig még dolgozni fog/dolgozhat a pécsi városfejlesztési cégnek.

Nem ő az egyetlen, aki Pécsen hirtelen távozik vezető pozíciójából. Szintén a Szabad Pécs információja az is, „hogy a pécsi városházán is lehet komolyabb (nem politikai) pozíció(k)ban csere”, akár már a közeljövőben.

Emellett a lap megemlíti azt is, hogy bár Péterffy Attila ellenzéki polgármester az átvilágítást még csak ezen a héten indította el, de egy másik önkormányzati cégnél is mondott már le igazgatói szinten munkavállaló. Az adott (de meg nem nevezett) önkormányzati cégtől távozó dolgozóról a Szabad Pécs annyit ír:

„kiemelten fontos, de nem csúcsvezetői, azaz nem ügyvezetői vagy vezérigazgatói poszton ülő alkalmazottja maga nyújtotta be a felmondását, tudomásunk szerint a napokban, már a választást követően, és még a hozzájuk is elérő/elért gazdasági és jogi átvilágítás megkezdése előtt.”

via Szabad Pécs