Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Alig egy hete választották meg, már beleállt a korrupció elleni harcba Pécs polgármestere

Ez a cikk több mint 4 éves.

Majd egy hete választották meg Pécs ellenzéki polgármesterét, Péterffy Attilát, ő pedig máris elindította a városi cégek átvilágítását, írja egy helyi lap, a Szabad Pécs.

A lap megkereste azt az átvilágítással foglalkozó, kizárólag pécsi ügyvédekből álló csoport vezetőjét, Bodnár Imrét, aki megerősítette: pénteken a Zsolnay Örökségkezelőnél, a Tettye Forrásháznál és a Pécsi Vagyonhasznosítónál kezdték a procedúrát, valamint találkoztak a pécsi önkormányzati többségi tulajdonban álló szervezetek vezetőivel is.

Bodnár azt is nyilatkozta: az ellenőrzés elsősorban a vagyongazdálkodást célozza, arra kíváncsiak, hogy eddig felelősen és a szabályoknak megfelelően történt-e minden: a szerződésekre, beszerzésekre, pályáztatási folyamatokra is rá fognak nézni.

Jövőhéten, kedden újabb négy pécsi önkormányzati társasággal folytatják az átvilágítási folyamatot.

Mindeközben a város volt, fideszes polgármesterejelöltje ellen eljárást indítottak, számolt be róla ma reggel a HVG. Vári Attila ugyanis egy verekedéssel kapcsolatos ügyben nem bizonyult szavahihetőnek sem első-, sem másodfokon. A lap úgy tudja, egy, a pécsi sportcsarnokban tartott rendezvényen két biztonsági őr megvert egy egyetemistát, mert az szerintük részegen randalírozott a mosdóban, valamint agresszívan viselkededett velük. Az egyetemista ezt tagadta, ezért feljelentést tett. Péterffy kihívója is a tanúk között volt, ám az első- és másodfokú tárgyaláson a bíróság többek között azt állapította meg, hogy a tanúvallomások, köztük Vári Attiláé, nem szavahihetőek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta a Szabad Pécsnek: hamis tanúzás miatt indították el az eljárást, az ügy részleteiről a a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást nem kívánnak adni.

Egyébként nem Pécs az egyetlen város, ahol az újonnan megválasztott polgármester hadat üzen a korrupciónak: a Rajta Újváros dunaújvárosi ellenzéki egyesület az alábbi poszttal jelentkezett, miután jelöltjük, a jobbikos Pintér Tamás nyert tizenharmadikán: