Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Idén nem tüntet, hanem Karácsonnyal és Quimbyvel ünnepelhet Budapesten az ellenzék

Ez a cikk több mint 4 éves.

Október 23-án az eddig a Főpolgármesteri Hivatal parkolóként használt parkjában szervez ünnepséget a frissen megválasztott főpolgármester, Karácsony Gergely. Az ünnepségen fellép a Quimby is.

Karácsony egyik ígérete volt, hogy a Fővárosi Polgármesteri Hivatal parkját, amit eddig parkolóként használt a hivatal, megnyitják majd az emberek előtt. Ha ideiglenesen is, de ez most 23-án teljesülni fog, ugyanis itt mondja el ünnepi beszédét Karácsony Gergely, majd utána fellép a Quimby is. Ez utóbbi azért is érdekes, mert információink szerint a kampányban nem nagyon találtak olyan zenekart vagy zenészt, aki bevállalta volna az ellenzéki politikusok fellépésein való közreműködést.

Karácsony egyébként már keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy megnyitják a Városháza parkot erre a napra, illetve tervpályázatot írnak majd ki arra, hogy hosszú távon is visszaadják közparkként a területet a város lakóinak. De addig is a tér egy részét fel fogják szabadítani, hogy oda bemehessenek majd az emberek.

Karácsony beszédére és a Quimby koncertjére október 23-án 17 óra 30 perckor kerül sor. A Facebook-eseményben az alábbi meghívó szerepel:

Ünnepelj velünk október 23-án!
1956. október 23-án a magyarok kiálltak a szabadságukért. Azért harcoltak, hogy hazájuk európaibb, elnyomástól független, szabad ország legyen. Idén azonban nem csak ezért emlékezünk: 1989-ben ezen a napon kiáltották ki a köztársaságot.
Tíz nap telt el azóta, hogy visszavettük Budapestet. Visszaszerezzük az elvett éveket, visszaadjuk a fővárost a budapestieknek, megteremtjük a beleszólás jogát közös ügyeinkbe és élő, élhetőbb, zöld metropoliszt építünk!
Emlékezz velünk ’56 hőseire, ünnepeljük együtt a harmadik magyar köztársaság születésnapját!
Hallgassuk meg együtt Budapest új főpolgármestere, Karácsony Gergely beszédét!
A nyilvános rendezvényen koncertet ad a Quimby.

A helyszín a Városháza parkolója, melyet a Károly körút felől lehet majd megközelíteni.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás