Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Felgyújtották az ARC kiállítás egyik plakátját, zsidóztak is mellé

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ma reggel felgyújtották az ARC kiállítás egyik plakátját, amelyen a kompromisszum felirat volt olvasható egy szivárványszínű Nagy-Magyarország alatt. Az elkövetők a a „Holokauszt is vicces volt” feliratot fújták a felgyújtott kép mellé.

Az ARC posztolta Facebookon egy órája, hogy ma hajnalban felgyújtották Szücs Anikó, Lőrincz Gábor Kompromisszum című művét a szabadtéri kiállításon.

A rendezvény szervezői az alábbi közleményt fűzték a képek mellé:

Egy kép a kiállításról, amit egy ma hajnali „kiállításlátogatói reakció” meg akart semmisíteni. Természetesen a kiállítás képeivel kapcsolatos, a képek jelentését és állapotát tiszteletben tartó, befogadói reflexiókkal nincs dolgunk. De ez, a fotókon látható beavatkozás egyértelműen más természetű. A kiállítás utolsó, pár napjára megerősítjük a terület őrzését. Természetesen igyekszünk a rendelkezésünkre álló pár napban helyreálltani az eredeti pályamunkát. Reméljük össze tudjuk hozni!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meglátásunk szerint a Kompromisszum című alkotás egy történelmi trauma és egy napjainkban is traumatizált kisebbség jelenségeire egyszerre reflektáló mű. A rongálási szándék pedig alátámasztja, hogy sajnos ezekkel a témákkal is bőven van még mit foglalkoznunk Magyarországon. …

Az alkotás ellen korábban a Mi Hazánk tiltakozott a Facebookon, mert szerintük ez provokáció.

Kiemelt kép: ARC/Facebook