Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bangóné szerint lejárató szórólapokat kerestek, a kormánymédia szerint betörtek a Fidesz-irodába a képviselők

Ez a cikk több mint 4 éves.

Bangóné Borbély Ildikó csepeli MSZP-s képviselő és Szenteczky János, a helyi ellenzék kampányfőnöke tegnap délután betörtek a kerületi Fidesz-irodába, állítja a kormányközeli csepeli médium, a csepel.info. Bangónéék ezzel szemben azt állítja: azokat a szórólapokat keresték, amiket szerintük a helyi Fidesz terjeszt, hogy lejárassa képviselőiket.

A szórólap. Forrás: csepelinfó

A történet péntek délután indult, amikor is Bangóné megosztott Facebook-oldalán egy videót, amiben képviselőtársa, Takács Krisztián (aki az említett lejárató anyagokon is szerepel) követi és kérdezgeti Borbély Lénárd fideszes polgármester kabinetfőnökét. Takács szerint az önkormányzat dolgozóját éppen akkor csípték el, amikor a fent említett szórólapokat dobálta be a postaládákba.

Takács végül az önkormányzat épületéig kísérte el a férfit, ám az ott készült felvételen csak az látszik, hogy a többi képviselővel együtt Lénárd is elzárkózik attól, hogy a szóróanyagokról beszéljen.

Bangóné ezek után egy másik videót is közzétett oldalán: ezen ő és Szenteczky János látogatják meg a helyi Fidesz irodáját, ám nem úgy tűnik, mintha erőszakkal hatoltak volna be. Az ott dolgozók ugyanis köszönnek nekik, amikor belépnek és csak azután válik feszültebbé a hangulat, hogy megemlítik a szórólapokat.

A csepel.info, az Ábel Attila csepeli alpolgármesterhez köthető hírblog a történetet már úgy vette át, hogy Takács Attila a portást eltolva ment be az önkormányzat akkor már bezárt épületébe, valamint hogy Bangónéék hasonlóképp hatolak be az irodába, ahol megzavarták az éppen ott dolgozókat – ám azok hősiesen állták útját annak, hogy az ellenzéki képviselők engedély nélkül körbevideózzák a helyiséget.

Az alpolgármester ezután kiadott sajótközleményében azt írja:

„Ami történt, az a demokratikus alapelvek sárba tiprása, és példa nélküli Magyarország rendszerváltás óta eltelt történelmében. A három provokátor, Bangóné Borbély Ildikó, Szenteczky János és Takács Krisztián azonnali lemondását követeljük, és rendőrségi feljelentést teszünk.”

Egyik videóból sem derül ki egyébként, hogy konkrét fizikai erőszakot alkalmazott volna bármelyik képviselő, emellett Bangóné a Hírklikknek azt is elmondta: a rendőrséget ők maguk hívták ki, a szórólapok miatt feltételezett jogsértésért.