Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Majdnem 3 óráig voltak Budaházyék az Aurórában, végül egy lepedőkárosítás után távoztak

Ez a cikk több mint 4 éves.

Cikkünk folyamatosan frissül.

18:44: Budaházyék kivonultak az Aurórából, helyszíni tudósítónk szerint azt beszélték egymás között, elérték a céljukat. Bár ez nem tudjuk mit jelent, de talán arra gondolnak, hogy joghurttal leöntötték a lepedőből készült molinójukat, és ezért feljelentést tehettek.

18:24: Lassan két és fél órája vannak bent Budaházy György emberei az Auróra nevű helyen. A rendőrök nem intézkednek kivonultak a helyről, bár előtte Budaházyékat többször is a hely elhagyására szólították fel.

Budaházyék az Aurórában (kép: Mérce)

Nem sokkal 6 után Budaházyék egyik molinóját leöntötték joghurttal, ekkor a szélsőjobboldaliak behívták a rendőrséget, hogy intézkedjenek, mivel ez szerintük rongálás és közösség elleni erőszak. A joghurt dobót igazoltatták a rendőrök, és intézkednek ellene.

A hely egyébként hivatalosan bezárt, Budaházyék ennek ellenére se hagyják el azt. Tudósítóinkat Budaházyék folyamatosan zaklatják, többször is lebuzizták őket.

Élő videónk:

Korábban írtuk: Körülbelül 4 óra tájban Budaházy György és kb. 15 társa molinókkal és hangfalakkal bement az Auróra nevű, a Fidesz által is támadott nyolcadik kerületi szórakozóhelyre és közösségi térbe, és ott megzavartak egy rendezvényt, illetve befoglalták a rendezvénynek helyt adó teret.

Budaházyék az Aurórában (kép: Mérce)

A szélsőjobboldali tüntetők azt kifogásolták, hogy a helyen szerintük családellenes és a homoszexualitást propagáló rendezvényt tartanak. Budaházyék az ott tartozkodók szerint patkányt is dobtak az egyik WC-be.

A hely kihívta a rendőrséget, a rendőrök a hely beszámolója szerint 25 perc alatt értek ki, és ezidáig nem intézkedtek, elmondásuk szerint egy felsőbb rendőrségi vezetőt várnak.

A hely bezárt, de a rendőrség így se akar intézkedni Budaházyék ellen. Közben a szélsőjobboldaliak az Auróra magánterület részére is megpróbáltak bemenni, ezt végül az Aurórások megakadályozták.


Ahogy az egyik szervező elmondta, az Aurórában eredetileg egy zártkörű filmvetítés lett volna, amely a „Melegség és megismerés” címet viseli, a célja pedig az iskolákban a zaklatás és bullying elleni fellépésre és elfogadásra nevelné a fiatalokat. A tanároknak pedig segédanyagot nyújt, hogy fel tudjanak lépni az iskolában előforduló homófobiáva szemben. Budaházyék kihúzták a konnektorból a hangosítást, nem engedték elkezdeni a rendezvényt.

17. 59. A zárt vendégtérből Budaházyék önként kimentek, de az udvart annak ellenére sem hagyták el, hogy a hely bezárt és a rendőrség felszólította őket.

Korábbi élő közvetitésünk a helyszínről:

Címlapkép: Mérce