Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az esélyegyenlőség nevében osztogatta a gyereknek Vajna Tímea fánkjait a belvárosi önkormányzat

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az esélyegyenlőség nevében osztogatta az V. kerület önkormányzata Vajna Tímea fánkjait a gyerekeknek szombaton – erre hivatkozott Jeneiné Rubovszky Csilla, a kerület alpolgármestere azt követően, hogy szombaton egy, az önkormányzat által szervezett eseményen maga is közreműködött az édességek osztogatásában.

Az alpolgármestert a HETI Tv Pirkadat című műsorában kérdezték az esetről, többek között azzal a felvezetéssel, hogy Rubovszky „szokás szerint” ismét gyerekek társaságában volt látható, valamint azzal a kiegészítéssel, hogy bár a műsor bulvárral nem foglalkozik, „de ha egy csinos alpolgármester-asszonyt megtámadnak akár csak szóban is”, akkor bizony a védelmére kelnek.

Szombaton beszámoltunk arról, hogy a 2014 óta évente megrendezett Belvárosi Családi pikniken bukkant fel az alpolgármester, aki a Mr. Funk fánkjait osztogatta a Károlyi-kertbe szervezett programokon részt vevő gyerekeknek. Mint ismert, a színes fánkokat gyártó, belvárosi székhelyű cég tulajdonosa a Nemzeti Cégtár adatbázisa szerint maga Vajna Tímea.

Jeneiné Rubovszky Csilla arról beszélt a HETI Tv műsorában, hogy van a kerületben egy civil szervezet, aki az esélyegyenlőség nevében minden évben arra kéri a hivatalt, hogy ne legyen más édesség kapható a helyszínen, mint az általuk finanszírozott sütemények, de azokhoz

„egy nap minden gyerek ugyanolyan esélyekkel jusson hozzá”.

Elmondta, ha alpolgármester marad, jövőre is meg fogják tartani a rendezvényt, majd értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hogy lehetett az önkormányzati fánkosztást kampányeseményként értelmezni az önkormányzati választások előtt három héttel:

„Tíz alkalommal soha nem volt probléma, hogy osztottunk ilyen édességeket, most 11. alkalommal úgy gondolták, egy önkormányzati rendezvényen, ahol egyébként az ellenzéki képviselők is jelen voltak, maguk is fogyasztottak ezekből, sőt gyermekeik is, hogy ez most egy politikai rendezvény, mert hogy személyem, mint alpolgármester indul az önkormányzati választáson és ezért én a gyerekeket használtam kampánycélokra.”

Szerinte előre megírták a szülőknek is, hogy ez egy gyermekirodalmi játszótér lesz, amit az önkormányzat szervez, és hogy ezen az eseményen lesz fánkosztás is, így „minden szülő eldöntheti, hogy egy ilyen rendezvényre elhozza-e a gyermekét, vagy nem”.

(via 444)