Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egymásra licitálnak a fideszes kerületvezetések, ki oszt több pénzt az időseknek a választás előtt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az idősek világnapja alkalmából 10 ezer forint összegű „természetbeni támogatást”, azaz ajándék- és bevásárló utalványt kapnak a 62. életévüket betöltött kerületi lakosok Terézvárosban – írja a Népszava.

(Az idősek világnapja egyébként október 1-jén van, idén mindössze tizenkét nappal előzi meg az önkormányzati választást.)

A lap cikke kitér arra is, hogy az utalványokhoz mellékelt levelet szignózó Hassay Zsófia fideszes polgármesterről egyáltalán nem derül ki párthovatartozása.

A levélben Hassay azt taglalja, hogy az önkormányzat vezetése kiemelt figyelmet fordít a terézvárosiak minden korosztályának megbecsülésére, így fontosnak tartja „a 62. életévüket betöltött vagy annál idősebb, a kerületben élő emberek tiszteletét és támogatását is”.

A kerületvezető szerint a Terézvárosban élő idősebb lakótársak megélhetési költségeinek csökkentésére idén is biztosítják a 2014-ben bevezetett jóléti intézkedést. Ugyanakkor bízik abban, hogy „felelős városvezetési gyakorlatunknak és takarékos, a felesleges vagy pazarló kiadásokat nélkülöző gazdálkodásunknak köszönhetően a célzott és indokolt jóléti intézkedések köre tovább gyarapodhat”.

Nem egyedülálló a fideszes vezetésű fővárosi kerületvezetések között Hassayék nagyvonalúsága:

szombaton írtunk arról, hogy Ferencvárosban is éppen most indítják útnak a 65+ nevezetű programot, melynek keretében  -regisztráció fejében – 2019-től kezdve minden 65 éven felüli ferencvárosi lakos évente nettó hatezer forintot kap.

Az osztogatás hivatalos indoka a IX. kerületben is ugyancsak az, hogy október elsejére esik az idősek világnapja, az önkormányzat pedig „a tisztelet és a megbecsülés” jeléül adja ezt a hatezret az időseknek.

Hétfőn pedig Sára Botond, Józsefváros fideszes polgármestere jelentette be Facebook-oldalán, hogy az önkormányzat nyolcezer forintos támogatást ad a kerületben élő 65 év felettiek – szintén az idősek napja alkalmából.

(Népszava, HVG)

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs