Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP lemondásra szólította fel Hajdú-Bihar megyei elnökét, miután a Fidesz mellett érvelt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Lemondásra szólította fel a párt Bódi Juditot, a Magyar Szocialista Párt Hajdú-Bihar megyei elnökét, miután egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Hajdúnánáson a helyi ellenzék nem indít polgármesterjelöltet az önkormányzati választáson, mert a kormánypárti polgármester sikeresen tud forrásokat szerezni – írja a Debreciner.

Az eseményről, mely még szeptember 2-án történt, a Hajdúnánási Televízió közvetített:

A körzeti képviselőjelöltek bemutatóján Bódi elmondta,

„Pontosan ismerjük Hajdúnánás önkormányzatának gazdasági helyzetét, és tudjuk, hogy azok az európai uniós források és fejlesztések, amelyek előttünk állnak, és számunkra is fontos, hogy megvalósuljanak, azok önerőből nem fognak teljesülni. Ehhez kormányzati döntésre, kormányzati akaratra van szükség. Azt gondoljuk, nem tehetjük ki a várost annak, hogy egy ilyen ellenséges hangulatot váltsunk ki. Mi innen azt kérjük a polgármestertől, hogy ezeket az elképzeléseket hajtsa végre, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megvalósuljanak ezek az elképzelések.”

A jelölteket az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum, az LMP, valamint a Hajdúnánásért Európai Szemlélettel Egyesület (HESZE) közösen indítják, Bódi a bemutatón kifejtette, amellett, hogy véleménye szerint jót tesz a városnak ha fideszes polgármestere van, a nyolc képviselő ellensúlyozni tudja a kormánypárt hatalmát a közgyűlésben.

A Magyar Szocialista Párt elnökségének azonban nem különösebben tetszett a koncepció.

A Debreciner értesülései szerint a párt szeptember 19-i kongresszusának döntése értelmében lemondásra szólította fel tisztségeiről, azonban az is elképzelhető, hogy kijelentései miatt kizárják a pártból, mindazonáltal Pallás György, a párt megyei alelnöke szerint az ügy Bódi jelöltségeit nem érinti.

A megyei elnök a kongresszus után mindenesetre újabb nyilatkozatot tett, hogy ellensúlyozza korábbi kijelentéseit:

Ebben már úgy fogalmaz,

„Lehetősége lesz a településeknek a következő időszakban arra, hogy közvetlenül európai uniós forrásokhoz jussanak. Tehát akinek elképzelése és lehetősége van, minden település kormányzati döntés nélkül tudja a fejlesztéseit megvalósítani. (…) Attól még minden fejlesztést végre lehet hajtani, hogy egy településnek ellenzéki vezetője vagy ellenzéki képviselő-testülete van”,

hivatkozva arra is, hogy a döntéseket a képviselő-testület hozza.

A héten Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás budapesti főpolgármester-jelöltje is arról beszélt, hogy az EU-s forrásokból a kerületek – az önkormányzatok, tehát a vidékiek is – közvetlenül is kaphatnak fejlesztésekre szánt pénzt.

via Debreciner