Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Óriási „nem tetszik” gombbal üzentek momentumosok a diákja ellen Facebook-lájkja miatt fellépő igazgatónak

Ez a cikk több mint 4 éves.

Haladéktalan lemondásra szólította fel a facebookos tevékenysége miatt egy diák ellen fellépő szekszárdi iskolaigazgatót  a Momentum ifjúsági tagozata, a TizenX, mindezt pedig azzal nyomatékosították, hogy egy óriási dislike(„nem tetszik”)-gombot festettek fel az érintett iskola, a Garay János Gimnázium bejárata elé.

Az akciót felvették videóra, és szombaton késő este osztották meg a szervezet oldalán:

Szerdán számolt be a Magyar Hang arról, hogy telefonon kérték számon és utasították rendre azt a diákot a szekszárdi Garay János Gimnáziumban, aki Facebookon az „imádom” gombbal reagált egy, az MSZP-nek a középiskolával kapcsolatos bejegyzésére – erre reagálva rajzolta most oda festékszórókkal a TizenX csapata a negatív reakció, a „nem tetszik” szimbólumát, azaz egy lefelé mutató hüvelykujjat, alá pedig a

„Heilmann Józsefné mondjon le!”

Az ügy előzménye az volt, hogy a diák osztályfőnöke igazgatói utasításra közölte a diákokkal ne „lájkoljanak” a Facebookon az iskola ügyeivel foglalkozó politikai cikkeket, példaként pedig a most figyelmeztetett diák – aki a helyi ifjúsági önkormányzat képviselője is – nevét is megemlítette, mint aki ezen a téren különösen aktív. Erre a fiú hogy még aznap nem is lájkkal, hanem az „Imádom” reakciót vetette be az MSZP posztjánál.

Másnap reggel emiatt telefonon keresték az iskolából, és a szülők szerint vállalhatatlan stílusban utasították rendre, és azt kérték tőle, hogy hívja fel az igazgatónőt és „lájkja” miatt kérjen bocsánatot.

A diák erre nem volt hajlandó, lemondott a helyi diákönkormányzatban betöltött pozíciójáról, és azt mondta édesanyjának, hogy nem akar a továbbiakban a gimnáziumba járni, ahonnan szülei végül ki is íratták.

Nem ez volt az első eset amikor ellenzéki politikai nézetekre csapott le a szekszárdi Garay János Gimnázium vezetése. Korábban Bomba Gábor helyi ellenzéki jelölt fiát vádolta meg azzal az igazgatónő, hogy ő készített Hitleres, Bukásos videót a Garay igazgatónőjéről, amelyek után Heilmann Józsefné rendőrségi feljelentést tett, és itt is a diákot vették ki végül a szülei az iskolából.