Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ismeretlen férfi támadta meg Tordai Bencét a tegnapi tüntetésen

Ez a cikk több mint 4 éves.

Facebook-posztban számolt be arról Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője, hogy ismeretlen férfi kezdte el inzultálni, miközben éppen élőben számolt be a Klubrádiónak arról, mi is történt, amikor Tarlós István megafonnal kiabálta túl őt a Margitszigeten.

Tordai szerint a főpolgármesterrel történt, igen hevesre sikerült, délutáni szóváltása után a Pikó András és kampánycsapata melletti, esti szimpátiatüntetésen közelítette meg valaki, a Práter utcánál. A hozzá odalépő, ismeretlen férfi ” kötözködni, majd lökdösődni” kezdett a telefonon interjút adó Tordaival, majd végül megpróbálta „megrúgni és megütni.”

Végül a támadásból sérülés nem keletkezett, Tordai szerint a férfi végül csupán a szemébe kapott bele egyszer.

Az ellenzéki képviselő szerint az eset a Klubrádióban elhangzott élő interjúban is jól követhető, hiszen a rövid közjátékot a rádió az interjú közben rögzítette is. A felvétel szerint a férfi, miközben rugdosni próbálta Tordait, azt kiabálta felé:

„„engem nem akarsz lökdösni, úgy mint Tarlóst?”

Amikor az incidens kitört, Tordai csak annyit jegyzett meg a telefonba, hogy sajnos fel kell függesztenie kis időre az interjút, mert „éppen megtámadják”, ugyanakkor a vonal nem szakadt meg.

Így tehát feltehetően egy igencsak feldúlt kormánypárti szimpatizáns támadhatta meg. A Klubrádió felvételén is jól kivehetően, 1 perc környékén kezd el kiabálni a közbeavatkozó.

 

Tordai Bence egyébként az interjúban úgy értékelte a tegnap történteket, hogy „Tarlós Istvánnak elgurult a gyógyszere”,  de szerinte a városvezető „még mindig jobb ember, mint azok, akik körülveszik: Rogán Antalok és Kocsis Máték.”

Ahogyan azt tegnap mi is megírtuk, Tordai a Margitszigeten egyáltalán nem lökdöste Tarlós Istvánt, a videófelvétel szerint csupán a főpolgármester megafonját kísérelte meg távolabb tolni az arcától. Ezek után kezdte Tarlós István azt kiabálni felé, hogy „ne lökdössön!”

A Párbeszéd képviselője egyébként az ügyben nem tervez feljelentést tenni, a bejegyzést saját bevallása szerint csupán azért tette közzé, mert „elege van az agresszív fideszesekből.”

Címlapkép: Fotó: Tóth Fruzsina