Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Thürmer Gyulának nem sikerült összegyűjtenie a főpolgármesteri induláshoz szükséges ötezer ajánlást

Ez a cikk több mint 4 éves.

Nem sikerült Thürmer Gyulának, a magyar Munkáspárt elnökének összegyűjtenie az ötezer érvényes ajánlást, így nem indulhat a budapesti főpolgármesteri címért, nyilatkozta lapunknak Magyar György ügyvéd, Karácsony Gergely delegáltja a Fővárosi Választási Bizottságban.

Az ajánlóívek többszöri átszámolása után bizonyossá vált, hogy a Munkáspárt elnöke nem lesz jelölt a főpolgármester-választáson.

Thürmer pártjának a fontosabb intézkedései a következők (lettek volna):

  • „ha valahol parkolóhely létesül, két új fát ültessenek”: az önkormányzatok a kihasználatlan foghíjtelkeken pihenőkertet, játszóteret építsenek az időseknek,
  • önkormányzati, társadalmi segítőiroda: egy 0-24 órán keresztül működő, az állampolgárok megsegítésére létrehozott szolgáltatás, amely szakemberekkel köti össze őket,
  • egységes parkolási rendszer, amely mentes a korrupciótól,
  • állami tulajdonú bérlakások építése a lakhatási válság megoldására,
  • olcsóbb tömegközlekedés
  • transzparensebb önkormányzati működés.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a munkáspártnak országszerte 15 nyilvántartásba vett polgármester-jelöltje van. A nyolcadik kerületben pedig újraindítják Fehérvári Zsolt Istvánt, aki a tavalyi időközi polgármesteri-választáson úgy reklámozta magát: „a Fidesz ajánlásával”. Fehérvári a slejm interjújában arról mesélt Gulyás Mártonnak: lehet, hogy ezzel kissé maga ellen beszél, de ha Sára Botond lesz a nyolcadik kerület polgármestere, akkor nem valószínű, hogy rosszul dönt a helyi lakosság. A munkáspárti jelölt akkor arról is beszélt, hogy ő maga személyesen nem is kötődik a kerülethez.

A Munkáspárt és a Fidesz barátsága nem újkeletű, a tavaly áprilisi, újabb kétharmadot is örömmel nyugtázta Thürmer Gyula pártja, a pártvezető április 9-én azt nyilatkozta:

„Örülünk a stabilitás megőrzésének, örülünk annak, hogy a Fidesz győzelme lehetővé teszi a magyar függetlenségi politikának és a keleti nyitás politikájának folytatását. És örülünk annak is, hogy olyan párt győzött, melynek álláspontjával migráció kérdésében a Munkáspárt álláspontja is megegyezett.”

Címlapkép: Thürmer Gyula