Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Munkáspárt józsefvárosi polgármester-jelöltje örülne, ha nem ő, hanem a Fidesz nyerné az időközit

Ez a cikk több mint 5 éves.

„A Fidesz ajánlásával” – így reklámozza önmagát Fehérvári Zsolt, a Munkáspárt jelöltje a Budapest VIII. kerületi időközi polgármester-választáson. A politikust Gulyás Márton interjúvolta meg a slejm – a torkon ragadt politika Youtube-csatornán. Az interjúban Fehérvári elmondta:

„Lehet ezzel egy kicsit magam ellen fogok beszélni, de ha Sára Botond (a Fidesz jelöltje – a szerk.) lesz a nyolcadik kerület polgármestere, akkor nem valószínű, hogy rosszul dönt a helyi lakosság.”

A munkáspárti jelölt arról is beszélt, hogy ő maga személyesen nem is kötődik a kerülethez. Fehérvárinak idén nem ez az első kampánya, áprilisban pártja őt indította az országgyűlési választáson az újpesti egyéni választókerületében.

Fehérvári Győri Péter Független jelöltnek is nekimegy, akit az összes baloldali és liberális ellenzéki párt, illetve a józsefvárosi civilek is támogatnak. Fehérvári épp azt kifogásolja, hogyan lehet független jelölt Győri, ha az ellenzéki pártok támogatják. Ezügyben a Fővárosi Választási Bizottság egyébként Győrinek adott igazat.

A Munkáspárt és a Fidesz barátsága nem újkeletű, az áprilisi újabb kétharmadot is örömmel nyugtázta Thürmer Gyula pártja, a pártvezető április 9-én azt nyilatkozta:

„Örülünk a stabilitás megőrzésének, örülünk annak, hogy a Fidesz győzelme lehetővé teszi a magyar függetlenségi politikának és a keleti nyitás politikájának folytatását. És örülünk annak is, hogy olyan párt győzött, melynek álláspontjával migráció kérdésében a Munkáspárt álláspontja is megegyezett.”

Thürmerék áprilisban 57 egyéni jelöltet indítottak és országos listát is állítottak. Egyéni jelöltjeik összesen 13.613 (0,25%) szavazatot kaptak, az országos listára pedig 15.640-en (0.27%) voksoltak.

A magát „igazi ellenzéki jelöltnek” hirdető Fehérvári Zsolttal készült teljes interjú itt nézhető meg: