Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ilyen se volt még: elkezdődött a ferencvárosi előválasztás

Ez a cikk több mint 4 éves.

A mai nappal elkezdődött a ferencvárosi előválasztás: a kerületiek egészen péntek délután kettőig adhatják le a voksukat a közös ellenzéki polgármester jelöltre. A független jelöltként induló Baranyi Krisztinára vagy a Momentum jelöltjére, Jancsó Andreára a következő helyeken lehet leadni a szavazatokat a kilencedik kerület lakói számára:

  • Ferenc körút és Üllői út sarkán,
  • a Mester és Haller utca sarkán,
  • a Ferenc téren,
  • és az Ecseri úti metrópótló megállójánál.

Szavazópont a Haller utca és a Mester utca sarkán. Fotó: Mérce

A mai, kampányindító sajtótájékoztatón Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt mondta: nagyon örül neki, hogy hosszas tárgyalásokat követően Baranyi Krisztina is aláírta a közös értéknyilatkozatot, így minden akadály elhárult a küzdelem elől.

Jancsó Andrea azzal folytatta: legfőbb célja, hogy a ferencvárosiaknak botrányoktól mentes, nyugodt közéletet biztosítson, emellett a lehető legjobban szeretné bevonni a döntéshozatalba a kerület lakóit.

Az M1 Híradó riporterének kérdésére azt is elmondta Jancsó: konkrét részvételi küszöböt nem határozott meg a ferencvárosi előválasztási bizottság, ő egy ezer fős részvétellel is elégedett lenne már.

A ferencvárosi az első, kerületi szintű előválasztás: Baranyi Krisztinát az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, Puzsér Róbert kampánycsapata, a Kulcs Egyesület és a Párbeszéd támogatja, Jancsó Andrea mögé pedig az MSZP, a DK és a Jobbik állt be.

Jancsó Andrea szavaz kerületi előválasztáson. Fotó: Mérce

A Mérce mindkét jelölttel beszélgetett még az előválasztás megkezdése előtt. A Baranyi Krisztinával készült interjúnk itt nézhető meg:

A Jancsó Andreával készült beszélgetésünket pedig itt lehet visszanézni:

Címlapkép: Előválasztási szavazópont. Fotó: Mérce