Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megnevezte az őt polgármesterjelöltséggel megkörnyékező fideszes képviselőt a bajai lángosos

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az ellenzéki „bajai lángososként” ismertté vált Szabó Richárd kedden reggel megosztotta az általa szerkesztett Sugó-parti Közéleti Portál nevű Facebook-oldalon annak a fideszes önkormányzati képviselőnek a nevét, aki megkörnyékezte őt azzal, hogy induljon „független” jelöltként Baja polgármesteri székéért.

Eszerint az országos sajtóba 2013-ban, az akkor nagy port kavart időközi választással bekerülő Kovács Csaba volt az, aki megkereste az ajánlattal.

Mint ismert, a múlt héten csetbeszélgetésekről készület képernyőképekkel bizonyította Szabó, hogy megkeresték a Fidesz részéről a polgármesterjelöltség ajánlatával. Szabó az eseményt úgy kommentálta: ha a Fidesz Baján arra törekedne, hogy plusz egy polgármesterjelölttel ossza meg az ellenzéki szavazatokat, hát nem ő az emberük. Azt is hozzátette, hogyha a Fidesz letagadja, hogy megkeresték, nyilvánosságra fogja hozni a teljes beszélgetést.

Akkor egy hetet adott az üzenetek akkor még kitakart nevű feladójának, hogy fedje fel kilétét. Miután ez nem történt meg, Szabó ma kitálalt.

Kovács Csaba 2013-ban időközi önkormányzati választást nyert Baja 32-es szavazókörzetében, méghozzá egy nagy botrányt kavart  megismételt voksoláson, miután az első körben az érintett szavazókörben, ahol a Fidesz óriásit nyert, meg kellett ismételni a szavazást, mert utaztatták az embereket, amivel megsértették a kampánycsendet.

Szabó hozzáteszi bejegyzése végéhez: „De nem ez az első ocsmány eset Kovács Csaba politikai pályáján”. Majd az alábbiakat sorolja fel  a 2013-as időközi választással kapcsolatban:

  •  A Teket Melindával vívott párharcot az egykori biztonsági őr csak csalással tudta megnyerni
  •  A csalás tényét a bíróság is kimondta anno, mivel a nehézsorsú szavazókat szervezetten szállították az egyik szavazókörhöz
  •  emiatt meg kellett ismételni a választást
  •  ismét csalással akarta bebiztosítani pártja győzelmét

Szabó bejegyzése végén arra szólítja fel Kovácsot, hogy kérjen bocsánatot, és távozzon a közéletből.

Kovács Csaba saját Facebook-oldalán reagált Szabó Richárd keddi bejegyzésére:

Ebben azt írja, nem igaz, hogy ő kereste meg az ajánlattal, hanem Szbó volt az, aki mint „egy elkeseredett, ellenzékben nagyot csalódott ember” írt neki és bejelentette, hogy függetlenként fogja magát megméretni.