Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Önkormányzati lakásügynökséget hozna létre az ellenzék Józsefvárosban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Bemutatta összes körzeti önkormányzati képviselőjelöltjét a Józsefvárosban az egységes ellenzék által elindított Pikó András polgármesterjelölt. Az MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd, LMP és Szolidaritás által támogatott ellenzéki listán minden párt képviselői helyet kaptak, és minden önkormányzati választókerületben ott lesznek a szavazólapon a jelöltjeik, ők sorrendben a következők:

1. egyéni választókerület: Könczöl Dávid (Momentum)

2. evk.: Sátly Balázs (LMP)

3. evk.: Dr. Erőss Gábor (Párbeszéd)

4. evk.: Stettner István (Demokratikus Koalíció)

5. evk.: Balogh István Lajos (Demokratikus Koalíció)

6. evk.: Mezei Béla (Magyar Szocialista Párt)

7. evk.: Hermann György (Momentum)

8. evk.: Czeglédy Ádám (Magyar Szocialista Párt)

9. evk.: Szili-Darók Ildikó (Magyar Szocialista Párt)

10.evk.: Camara-Bereczki Ferenc (Magyar Szocialista Párt)

11.evk.: Mikó Károly (Szolidaritás)

12.evk.: Szarvas Koppány Bendegúz (Momentum)

Az elmúlt napokban Pikó András Facebook-oldalán a jelölteket egyenként, és naponta közzétéve ismertették meg, ígéretükhöz híven a fent nevezett ellenzéki pártokból senki sem indított a másik ellen jelöltet az önkormányzati egyéni választókerületekben sem, ehelyett koordináltan lépnek fel.

Pikóék közleményükben azt írják, ez biztosítja, hogy „erősen és egységesen” tudjanak fellépni, mindenhol egyértelműen, egy jelöltet állítva a Fidesz ellenében az októberi választáson.

Röviden néhány főbb ígéretét is megismételte a polgármesterjelölt, melyek szerint:

„Tisztább Józsefvárost teremtünk: Megduplázzuk a köztisztaságra fordított összeget. Zöldebbé tesszük Józsefvárost: Évente 5000 négyzetméterrel növeljük a zöldterület méretét. Önkormányzati lakásügynökséget hozunk létre, új egészségügyi szűrőeszközöket szerzünk be.”

Az új jelöltek emellett videóban is bemutatkoztak, itt a szerintük Józsefvárost érintő legsúlyosabb problémákat sorolták fel: szó volt többek között az elmaradt fejlesztésekről, mint a józsefvárosi Négy Tigris Piac helyére ígért szabadidőközpont, vagy a kerület káptalanfüredi gyermektáborának újranyitása. Ezenkívül téma volt az is, hogy a fővárosban ebben a kerületben a legszegényebbek a nyugdíjasok, illetve hogy a külső részekben az utak rendkívül kátyúsak, és rossz állapotúak.

Noha a politikai ellenzék minden komolyan vehető politikai pártja egységesen Pikó Andrást támogatva, és koordinált jelöltekkel indul el a 8. kerületben, kihívóik azért Sára Botond fideszes polgármesteren kívül is akadtak:

Csorba Zoltán, aki 2010-ig a Fidesz tagja volt például a Romák a Józsefvárosért egyesület színeiben, és a bejelentéskor 3 követővel rendelkező Facebook oldallal vág neki a megmérettetésnek, Körmendi Attila Gábor MSZP-s politikus és volt Fidelitas-tag pedig még július végén kavart kisebb botrányt kerületi polgármesteri indulásának bejelentésével, amelyet követően az MSZP kis is zárta őt a pártból.