Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

3 Facebook-lájkkal rendelkező jelölt is indul Józsefváros polgármesteri címéért

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Romák Józsefvárosért mozgalom színeiben méretteti meg magát a józsefvárosi polgármesteri posztért Csorba Zoltán. Csorba Facebook-oldalát már 3 ember követi, ebből egy a jelen cikk szerzője, az indulás bejelentésekor pontosan 0 ember követte őt.

A Romák Józsefvárosért mozgalomra egyébként a Google nem ad ki találatot. Csorba programja szerint a cigányság érdekképviseletében és a hátrányos helyzetűek érdekében lépne fel. Így programja első két pontja kísértetiesen hasonlít az ellenzéki pártok által a nyolcadik kerületben támogatott civil jelölt, Pikó András programelemeihez, hiszen Csorba szerint sem maradhat üresen lakás, és ő is teret adna a civileknek és a helyi kulturális életnek. Persze ez nem meglepő, hiszen ezek fontos témák a kerületben.

Csorba Zoltán 1989-1991 között a Józsefvárosi Önkormányzatnál szociális munkásként, 1991 és 1994 között ugyanitt a cigányok etnikai és emberi jogait képviselő biztosként (helyi ombudsman) dolgozott saját állítása szerint. 1994 és 1998 között helyi önkormányzati képviselő volt, majd 1997-től 2011-ig a Józsefvárosi Roma Szolgálat igazgatója volt közleménye szerint. Csorba Zoltán egyébként 2010-ig fideszes volt, akkor lépett ki, de a kerületben továbbra is viszonylag aktív.

Csorba egyébként nem az egyetlen, az ellenzéki pártok által nem támogatott, magát ellenzékinek mutató jelölt Józsefvárosban. Körmendi Attila Gábor még július végén a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul az őszi önkormányzati választáson Budapest nyolcadik kerületének polgármesteri címéért. Körmendi 2009-ben még a kispesti Fidelitas tagja volt, 2010-től pedig már az MSZP-ben politizált.

De a mai nap más érdekes jelöltet is hozott. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is bejlentette, hogy elindul főpolgármesterként, így Berki Krisztián után már ő a második jelölt, aki kapcsán a kormánypárt elmondhatja, hogy zűrzavar uralkodik az ellenzéki oldalon, miközben a jelöltet állító ellenzéki pártok mind Karácsony Gergelyt támogatják.

Címlapkép: Facebook/Csorba János