Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ugye Molnár Zsolton kívül nem gondolja más, hogy Hunvald Györgyöt támogatni lehetne?

Ez a cikk több mint 4 éves.

Hunvald György függetlenként indul Erzsébetvárosban polgármesternek, mert mint a jogerősen elítélt politikus elmondta, „a vele történtek után rehabilitálódni szeretett volna” és mert határozott véleménye az, hogy „csak a választók tudnak rehabilitálni egy meghurcolt politikust.” De nagyon úgy tűnik, ez inkább egy zsarolás az MSZP-n kívüli ellenzéki pártok felé, hogy Hunvaldot támogassák független önkormányzati képviselőként.

Hunvald György korábban már volt Erzsébetváros polgármestere. Emiatt az időszak miatt indítottak ellene több nyomozást. Ezek egy részében felmentették, de bűnösnek találta a lakáskiutalások és a szerződések kapcsán hivatali visszaélésben, hűtlen kezelésben és magánokirat-hamisításban. Börtönbüntetését azért nem kellett letöltenie, mert azt az előzetes letartoztatásban korábban már megtette.

De zajlik egy eljárás még Hunvalddal szemben, ebben az ügyben az ügyészség szerint „a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel mintegy 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak”. Itt ősszel várható ítélethirdetés. Könnyen lehet, hogy a kampány közepén.

Persze nyilván mindenkinek joga van elindulni és megmérettetni magát a választásokon, de azért több kérdés felmerül, főleg, ha megnézzük az MSZP budapesti elnökének, Molnár Zsoltnak az ATV Egyenes beszédben tett nyilatkozatát.

Ugyanis Molnár Zsolt azt nyilatkozta az Egyenes Beszédben, hogy ő Hunvald polgármester-jelöltségét nem támogatja, de reménykedik, hogy „ésszerű” kompromisszum születik, és Hunvaldot támogatják majd abban az ellenzéki pártok, hogy egyéni képviselőnek indulhasson függetlenként. Molnár abban is reménykedett, hogy majd leszólnak a többi pártban felülről, és jobb belátásra térítik a pártok helyi szervezeteit az ügyben.

Itt felmerül az, hogy mit jelent, hogy a választók rehabilitáljanak egy politikust, és ennek a mondatnak a támogatását vagy a gondolat támogatását bármely ellenzéki párt komolyan megteheti-e?

Mert ugye van itt egy kormány, ami tele van korrupcióval, olyan ügyekkel, amelyekben az ügyészség Hunvald György ügyfeleivel szemben nem járt el. De miközben mindenki – a választók nagyon nagy százaléka – ismeri ezeket az ügyeket, a Fidesz sorra nyeri a választásokat. Akkor most tényleg az lenne az állítás, hogy a korrupciós bűnt a népakarat felülírja? Mert akkor Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor csak koccint egyet Tiborcz Istvánnal.

Vagy nem lehet, hogy egyszerűen nem kéne semmilyen módon támogatnia az ellenzéki pártoknak olyan embert, aki polgármestersége idején végrehajtott manőverei miatt el lett ítélve? Itt nem egy bolti lopás a vád. Persze a bűnösöknek is jár még egy esély, de Hunvald György is biztos tud más szakmát választani magának. Kéne.

Azt azért jegyezzük meg, hogy ez a verzió remélhetőleg csak  Molnár Zsolt fejében született meg, és a többi párt, a Momentum, a DK, az LMP és a Párbeszéd nem mondtak olyat, hogy Hunvald induljon bármilyen ellenzéki támogatással. Jó lenne, ha így is maradna.

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán