Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Arra kérhették a karcagi rendőröket, nézzék el a kórházi vezetők szabálysértéseit, különben nem látják el őket soron kívül

Ez a cikk több mint 4 éves.

Jogszerűen jelentettek fel szabálysértő kórházi vezetőket, mégis arra kérték feletteseik az intézkedő rendőröket, nézzenek félre – legalábbis ez derül ki az RTL Klub híradója által bemutatott videofelvételből.

A felvételen – amelyből részleteket közölt az RTL – az látható és hallható, ahogyan egy rendőrt a felettese -állítólag a helyi rendőrkapitány – próbál jobb belátásra bírni azért, mert korábban (egyébként a felettes által is elismerten jogszerű) feljelentéseket tett kórházi dolgozók ügyében, ám ennek az lehet a vélt következménye, hogy a rendőrök nem kapnak soron kívüli ellátást, ezért „differenciált intézkedést” kért beosztottjától. A legutóbbi ilyen feljelentés azért történt, mert a kórház igazgatónője mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen parkolt.

A hangfelvételen az is elhangzik a rendőrkapitánytól, hogy egy másik, a kórház főorvosát érintő feljelentés miatt a főorvos „nem akarta aláírni a látleletet, és azt mondta, hogy majd ha a rendőrök jönnek, akkor ő is úgy áll a rendőrökhöz”.

„Ebben a fél évben legalább tizenöt embernek intéztem el a vérvételét, az ultrahangját, és ez mind úgy ment, hogy felhívtam a főigazgató asszonyt, akit most följelentettél, az meg odaszólt arra az osztályra, és másnap, meg amikor kérte a kolléga, lehetett menni. „

-teszi hozzá. Az is kiderül a felvételből, hogy a karcagi rendőrök évek óta soron kívül járnak kezelésre a kórházba.

A rendőrkapitány a hangfelvétel végén arra is utalást tesz, hogy most „ki tudja simítani” ezt az ügyet, de hozzáteszi: „nem hiányzik az ilyen feszültség”.

Az ügyről néhány hete az Index írt hosszú anyagot, ők is egy ilyen felvett beszélgetésre hivatkozva. A felvételt végül az RTL Klubnál kötött ki.

Az RTL kereste az ügyben a Belügyminisztériumot, a Nemzeti Védelmi Szolgálatot, a megyei és a városi rendőrkapitányságokat. Egyedül a Belügyminisztérium válaszolt, akik azt közölték, egyedül a felvétel ismeretében tudnának reagálni, viszont ők még nem látták/hallották azt.

Az RTL Klub értesülései szerint az ügyben eljárás folyik, de nem a rendőrkapitány, hanem a felvételt készítő rendőr ellen.

 

(RTL Klub, Index, via Blikk)
Címlapkép: Pixabay.com