Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Romlott szendvicsek: az ORFK cáfol, a rendőrök egyenlőtlen minőségről számolnak be

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ahogy az tegnap körbejárta a magyar sajtót, a rendőröket támogató Zsaruellátó nevű Facebook-oldalra küldött képek tanúsága szerint a Maccabi Játékokat biztosító rendőrök penészes, ehetetlen szendvicseket kapnak munkájuk során ellátmányként, amelyek finoman szólva sem tűnnek étvágygerjesztőnek.

Az RTL Klub kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság tegnap azt közölte, a rendőrök naponta háromszor kapnak frissen csomagolt szendvicset és hideg ásványvizet, amire eddig nem érkezett panasz, de azt is hozzátették, hogy csak a budapesti rendőrök ellátásáért felelnek, a vidékről Budapestre vezényelt rendőrök élelmezéséről nem tudnak tájékoztatást adni.

Ma az Országos Rendőr-főkapitányság közleményével bővült a kép, mely szerint hangulatkeltő rágalmakról van szó, a rendőrök ugyanis jó minőségű élelmiszert kapnak.

„A tudósításnak szánt álhírek lényege szerint lejárt szavatosságú, nem megfelelően tárolt, fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert kap a szolgálatot ellátó állomány. Ugyanakkor a publikált képek készítésének helye és időpontja nem ismert, a bemutatott, rossz minőségű termékek mellől hiányzik a csomagoláson feltüntetett fogyaszthatósági jelzés, ráadásul kétségbe vonható a bemutatott termékek eredete is.

(…) A biztosításban részt vevők részére a szendvicseket a rendőrségi konyhákon készítik el, majd MAP technológiával (élelmiszeripari védőgázas vákumcsomagolással) csomagolják.  Ennek technológiája, a hűtve tárolás, valamint a helyszínekre történő szállítás előidézhet az egyes pékárukon némi esztétikai deformálódást, azonban az élelmiszercsomagok a vonatkozó élelmezésegészségügyi előírásoknak megfelelnek, minőségileg és mennyiségileg is szabályszerűek.”

– írja az ORFK közleményében, melyhez képeket is csatoltak a szóban forgó csomagokról:

fotó: ORFK

Fotó: ORFK

A Zsaruellátóra viszont azóta felkerült újabb két poszt, melyek az ORFK cáfolatára reagálva továbbra is kitartanak amellett, hogy romlott ételt kaptak, sőt, valaki rosszul is lett tőle.

„Sziasztok! Gondolom már a könyökötökön jön ki, de én ma ettől konkrétan rosszul lettem és görcsölt a hasam. A zsömle oldala konkrétan el van folyva. Csomagoláson se egy dátum, semmi. Szóval a cáfolat eléggé hagy kívánni valót maga után . De végülis, ahogy már előttem is írták, akkor jó az étel, ha összeértek az ízek”

– írja az egyik fénykép beküldője.

Van, aki azt írja, a csomagoláson nincs feltüntetve semmi, „csak hogy átvétel napján fogyasztható”.

Ugyanakkor akadt azért olyan is, aki arról számolt be, semmi probléma nem volt a kapott étellel.

Alcsútdobozról, a Maccabi Játékok vidéki helyszínéről szintén pozitív példa érkezett:

Az ORFK tehát cáfol, a minőségbeli különbségekre pedig nincs magyarázat.

Tavaly nyáron a a déli határszakaszról derült ki, milyen rossz körülmények között kell szolgálatot teljesítenie az oda kivezényelt rendőröknek. Akkor a penészes kenyér és a szendvicses csomagból előbukkanó patkány mellett fából tákolt kalyibákról is jelentek meg képek.

A rendőröket sújtó általános problémákról itt lehet bővebben olvasni.