Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Független polgármesterjelöltként indul Erzsébetvárosban Hunvald György

Ez a cikk több mint 4 éves.

Múlt héten lépett ki Hunvald György az MSZP-ből 26 év után, de úgy tűnik, ez egyáltalán nem a teljes visszavonulását jelenti. Mint azt ma reggeli Facebook-posztjában írja, korábban azért tért vissza a helyi politika fősodrába, mert „a vele történtek után rehabilitálódni szeretett volna”.

Ez számára azt a lehtőséget jelenti, hogy bármilyen választáson elindulhasson – akár országgyűlési, önkormányzati képviselőjelöltként, vagy polgármesterjelöltként.

„Határozott véleményem az, hogy csak a választók tudnak rehabilitálni egy meghurcolt politikust.”

– írja a korábban jogerősen elítélt Hunvald. Szerinte azonban ezt a lehetőséget több ellenzéki párt is elvette tőle, miután kizárták a tárgyalásokból. „Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem.”- írja.

Mindezt szerinte úgy tették, hogy májusig 5000 választópolgár kérte aláíróíveken, hogy Hunvald független polgármesterként induljon az őszi választásokon, amivel szerinte ő a legesélyesebb jelölt a kerületben.

Hunvald azt írja, nem szeretné cserben hagyni azokat, akik aláírásukkal támogatták őt, ezért úgy döntött, az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indul Erzsébetvárosban.

Hunvald modern, innovatív, zöld programot ígér, amit a következő hetekben fog bemutatni.

Erzsébetváros  volt polgármesterét (2002-2010), két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság. 2014. július 1-én a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt, míg 2015. április 24-én a Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél év börtönt rótt ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés. Utóbbi ítéletet a Kúria formai okokra hivatkozva megsemmisítette, mivel szerintük a Hunvald György elleni büntetőeljárásokat egyesíteni kellett volna a bírósági szakban. A Fővárosi Főügyészség viszont per újraindítási kérelmet adott be ebben az ügyben, mivel szerintük az új eljárásban is elítélik majd.

A függetlenként induló Hunvald azt ígéri, politikai munkájával civilként, a kerületi lokálpatriotizmust fogja erősíteni, és felépít egy olyan civil bázist, amely a helyiekből meríti az erejét és végzi a munkáját.

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán