Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pikó András válaszolt a kormánymédia hazugságaira: „orvosokkal és tanárokkal árasztanám el Józsefvárost”

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Hajléktalanokkal árasztaná el Józsefvárost az ellenzék” címmel jelent meg tegnap egy cikk a kormányt támogató 888.hu-n, amelyben arról írnak: Pikó András kerületi polgármester jelölt és az őt támogató Momentum, valamint „a jelöltet támogató valamennyi ellenzéki párt egyértelmű célja, hogy eltöröljék a Józsefvárosban 2011 óta hatályban lévő hajléktalanrendeletet, mely tiltja az életvitelszerűen közterületen való tartózkodást.”

Tegnap már megírtuk, hogy az életvitelszerűen közterületen való tartózkodás nem a józsefvárosi rendelet miatt tilos a nyolcadik kerületben, hanem a tavaly nyáron hozott törvény miatt, amely ugyanezt tiltja. Ha eltörlésre kerülne a rendelet a kerületben, a parlament által hozott törvény még mindig hatályban maradna.

A 888 szerint viszont az ellenzéki jelölt a szabályzat eltörlésével „balkáni állapotokat teremtene” a nyolcadik kerületben, amely „dinamikus fejlődésen” ment keresztül az elmúlt években.

Mindez pedig Kocsis Máté fideszes kerületi polgármesternek és utódjának, Sára Botodnak köszönhető.

Az ügyben az érintett Pikó András is felszólalt nyilvános Facebook-bejegyzésben:

Bejegyzésében a jelölt újfent elmondja: hiába törölné el a helyi rendeletet, hiszen azt már törvénybe iktatták. A törvény pedig erősebb jogszabály, mint egy helyi rendelet. Emellett kifejti, polgármesterjelöltként

  1. felhagyna azzal a gyakorlattal, amely „az elesettek elleni uszítással akar politikai tőkét kovácsolni magának”,
  2. orvosokkal, tanárokkal, szakemberekkel „árasztaná el” a kerületet: tehát a köztudottan rossz állapotban lévő oktatást, egészségügyet fejlesztené, illetve foglalkozna a józsefvárosi lakhatási helyzettel is,
  3. az adófizetői pénzből fenntartott propagandát beszüntetné.

Pikó András egyéb polgármesteri terveiről részletesen itt írtunk.