Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Momentum kivételével megállapodtak a szolnoki ellenzéki pártok, hogy együtt indulnak a Fidesz ellen

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az egykori Damjanich-uszoda helyén jelentette be a helyi pártok együttműködésén alapuló Szolnoki Többség, hogy közösen, egy az egy ellen indulnak minden körzetben a Fidesz ellen az őszi önkormányzati választáson.

Fotó: Facebook / Szolnoki Többség

Erről a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Jobbik és az LMP helyi szervezetei állapodtak meg, a pártok képviselői azonban elmondták: várnak minden hiteles és demokratikus civil-pártpolitikai erőt az együttműködésbe.

A Momentum ugyanis eddig nem csatlakozott a szövetséghez, bár erről továbbra is tárgyalásokat folytatnak a párttal. „Bízunk benne, hogy ellenzéki pártként ők is érdekeltek a helyi Fidesz leváltásában és hamarosan ők is csatlakoznak az összefogáshoz” – írták Facebook-bejegyzésben a megállapodásra jutott pártok.

Az ellenzéki pártok elképzeléseit tartalmazó „Élhető Szolnok” programot, valamint a polgármesterjelöltet és a kerületi képviselőjelölteket július 29-én fogják bemutatni. A polgármesterjelöltről egyelőre annyit árultak el: „igazi, született szolnoki polgármesterjelöltje lesz” az „együttműködő szövetségnek”.

Györfi Mihály MSZP-s képviselő azt is hozzátette, hogy nem csak valami ellen, hanem valamiért is dolgoznak. Máshogy képzelik el Szolnok jövőjét, és kiemelte, hogy többek között szeretnének egy zöld, élhetőbb és tiszta Szolnokot teremteni.

Szolnok, bár az elmúlt 13 évben nem volt ellenzéki városvezetés, az ősszel politikai munkával, de az ellenzék által nyerhető városok közé tartozik. A 2018-as országgyűlési választáson és az EP-választáson is gyengébben szerepelt a Fidesz a városban, mint országosan vagy a legtöbb megyei jogú városban: 2018-ban 39,1-át, idén májusban pedig 43,52%-át szerezték meg a szavazatoknak.

Címlapkép: Facebook / Szolnoki Többség