Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Menedékjogért folyamodott a menekültellenes Tommy Robinson Donald Trumphoz

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ismét börtönbüntetésre ítélték a bíróság megsértése miatt a muszlim vádlottakat tárgyalásuk előtt filmező, a muszlim közösség ellen uszító Stephen Yaxley-Lennont, aki póriasabb művésznevén, Tommy Robinsonként lett ismert Nagy-Britanniában.

Mivel Robinson eltökélte, hogy ezúttal nem kíván visszakerülni a börtönbe, ezért az amerikai, trumpista InfoWars videócsatornán felhívást tett közzé annak érdekében, hogy Donald Trump amerikai elnök adjon neki politikai menedékjogot.

„Könyörgök Donald Trumpnak, könyörgök az amerikai kormánynak, hogy vizsgálja meg az ügyemet! Sürgősen evakuálni kell engem ebből az országból, mert sötét erők dolgoznak az elpusztításomon!”

-jelentette ki Robinson, aki járt már börtönben okirathamisításért, és garázdaségért is.

Robinson, noha legutóbbi börtönbüntetése alatt sem érte bántódás, most, korábbi ítélete előtti állításaihoz hasonlóan, ismét elismételte, a brit börtönöket „dzsihádista muszlim bandák” irányítják, akik vadásznak rá muszlim-, menekült- és bevándorlóellenes nézetei, politikai tevékenysége miatt, és ha börtönbe kerülne, szerinte mindenképpen meggyilkoják.

„Közvetlenül fordulnék az Egyesült Államok népéhez a családommal. Imádjuk az Egyesült Államokat, és nem lehet jövőnk Nagy-Britanniában”

-tette ehhez hozzá.

Az amerikai Külügyminisztérium eddig semmilyen formában nem reagált Robinson kérelmére, csak annyit közöltek, vízumkérelmet egyedi elbírálás során adnak csak ki minden külföldi állampolgárnak.

Robinson abban az ügyben kapott most jogerős, másodfokú börtönbüntetést, amely során egy muszlim, huddersfieldi lánykereskedő banda ügyét majdnem azért kellett teljesen újraindítani, mert a vádlottak ügyvédei ezt arra hivatkozva kérték, hogy Robinson a tárgyalás alatt folyamatosan élő videóban filmezte és fenyegette ügyfeleiket a bíróság előtt.

Ez pedig Nagy-Britanniában a „bíróság, mint közhatóság fenyegetése” is. Jogász szakértők később felhívták arra is a figyelmet, egy ilyen, csoportos prostitúcióra való kényszerítéses és nemi erőszak-vádas ügyben iszonyatosan nehéz felépíteni a vádat, Robinson pedig felelőtlen tevékenységével éppen azt kockáztatta, hogy a bandát sohasem ítélik el tetteiért.

(Independent)