Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nekünk is van egy rasszista barátunk?

Ez a cikk több mint 4 éves.

A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja, hogy Ózdon Janiczak Dávid legyen az ellenzék közös jelöltje. Pedig Janiczak nem érdemelhetné meg egy magát baloldalinak, zöldnek vagy liberálisnak nevezhető párt támogatását.

Frissítés(07.09.): Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményük szerint a hétfői napon a Demokratikus Koalíció országos elnöksége úgy döntött, nem támogatja Janiczak Dávid ózdi polgármesterjelöltségét.

„Nekem is van egy zsidó/cigány/buzi barátom”, szól a közmondás az egyszeri rasszistákról, aki bár mindenkit gyűlöl, aki más, de azért tesz egy kivételt. Valami ilyesmi a helyzet Ózdon is, csak fordítva: bár az ellenzéki pártok elutasítják a kirekesztő eszméket, de azért van egy rasszista barátjuk.

Janiczak Dávid, a Jobbik volt alelnöke, jelenlegi ózdi polgármester indul újra, hogy idén is megverje a Fideszt. Most már nem a Jobbik jelöltjeként, hanem az ellenzék jelöltjeként.

Az a Janiczak, aki lehallgató készüléket akart rakni egy irodába, de persze csak védekezésből, hogy kiderüljön, működik-e. Aki egy volt kolléganőjének azt mondta,  „Szárazon k*rlak seggbe az összes fa***al!”, és sorolhatnánk még a verbális botrányokat.

Van olyan párt, amely úgy döntött, kimarad a nagy Összefogásból, ez pedig a Párbeszéd, (Frissítés: 14:14: és a Momentum). És nem azért, mert nincsenek jelen a városban, hanem azért, mert komoly gondjaik vannak Janiczakkal. Például a kilakoltatásokkal, a városi diszkó bedőlő üzemeltetésével, a szegényeket és cigányokat kizáró szociális juttatásokkal, és lakhatási támogatásokkal, a haveroknak osztogatott juttatásokkal. De nem csak a Párbeszédnek jelent ez problémát, hanem az Ombudsmani hivatal is kritizált több tételt is a fentiek közül.

Jómagam azt gondolom, hogy adott esetben érdemes a Jobbikkal együttműködni. A párt tényleg sokat változott, és vannak olyan tagjai, akiket lehet támogatni, ha egy még rosszabb fideszes kerülhető el ezzel.

De nem kéne azért ebben határt húzni? Megmondani, mi alapján támogatjuk a jobbikosokat, és mi alapján nem? Egy magát demokratikusnak való pártnak hogyan férhet bele Janiczak támogatása?

Kiemelt kép: Facebook