Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ózdon is közösen indul az ellenzék, Janiczak Dávid a jelölt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Kisebb ceremónia kíséretében jelentették be csütörtökön ellenzéki pártok és szervezetek Ózdon, hogy nem indítanak saját jelöltet az őszi önkormányzati választásokon a város vezetésére, hanem Janiczak Dávid (Jobbik) személyében egy jelölt mögé állnak be.

Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselői egyenként letették a zászlóikat, ezzel kifejezve az egységet. Janiczak így Ózdiakért és Ózdért Egyesület nevében fog indulni ősszel, hogy újra megszerezze a polgármesteri címet.

A jelenlevő pártok és szervezetek külön nyilatkozatban erősítették meg szándékukat az együttműködésre:

„Alulírottak kinyilvánítjuk, hogy a 2019-es önkormányzati választáson Ózd városban az Ózdiakért és Ózdért Egyesület, mint jelölőszervezet támogatásával méretjük meg magunkat az alábbiak szerint. A kampány során mind együttműködve, egy csapatként, a város és lakóinak érdekeit szem előtt tartva, fogunk dolgozni. A választáson indulókat nem ellenségként, hanem ellenfélként kezelve, sportszerűen, tisztességesen, érveket ütköztetve, célokat megjelenítve és nem személyeskedve kívánunk dolgozni. Ugyanezt az ellenfeleinktől is elvárjuk.”

 

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken jelentették be az ellenzéki erők, hogy Budapesten minden kerületben egy közös jelölt áll majd rajtvonalhoz az őszi önkormányzati választásokon. Ugyanaznap Siófokon is bejelentették a közös jelölt indulását.

(Alfahír)

Frissítés(07.09.): Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményük szerint a hétfői napon a Demokratikus Koalíció országos elnöksége úgy döntött, nem támogatja Janiczak Dávid ózdi polgármesterjelöltségét.