Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elérte az érvényességi küszöböt a budapesti főpolgármesteri előválasztás

Ez a cikk több mint 4 éves.

Kedd délelőtt kevesebb mint fél órával az után, hogy megnyíltak az urnák aznapra, a szavazatok száma átlépte az előválasztás érvényességi küszöbét: fél 11-kor 50 500 szavazatot mutatott a szavazatszámláló statisztika. Ez azt jelenti, hogy az előválasztás eredménye mindenképpen kötelező érvényű lesz a pártok és jelöltjeik számára, a győztes főpolgármester-jelölt indulhat majd Tarlós Istvánnal szemben az őszi önkormányzati választáson a városvezetői posztért.

A szavazatok száma június 25-én 10:40-kor.

Ettől függetlenül, aki még nem ment el szavazni, annak még mindig érdemes elmennie, hiszen ahogy korábban írtuk, minél többen teszik le a voksukat az egyik ellenzéki jelölt mellett, a győztesnek annál nagyobb legitimációt, megerősítést kap Tarlóssal szemben.

Június 20-tól kezdve lehet szavazni az előválasztáson, eddig a legnépszerűbb nap június 24. (hétfő) volt, ekkor összesen 13 633-an szavaztak. A legnépszerűbb helyszín továbbra is a Móricz Zsigmond körtér, ahol a szavazásra jogosultaknak a 11,9 százaléka voksolt eddig. A mai nap folyamán az első órában már több mint 2000-en szavaztak, ebből 284-en a Móriczon, ami azt jelenti, hogy körülbelül 8 másodpercenként érkezett egy újabb szavazat azon az egy helyszínen.

Június 26-án 12 óráig lehet majd szavazni a kijelölt szavazósátraknál Karácsony Gergelyre, Kálmán Olgára vagy Kerpel-Fronius Gáborra.

Az előválasztással foglalkozó korábbi cikkeinket itt lehet elolvasni.