Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Cigányozásért elítélték a rákospalotai Fidesz polgármesterjelöltjét

Ez a cikk több mint 4 éves.

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés miatt marasztalták el jogerősen Pintér Gábort, a XV. kerületi Fidesz polgármester-jelöltjét egy öt éve húzódó ügyben – írja a 24.hu.

A Fővárosi Törvényszék által hozott másodfokú ítélet szerint Pintér politikushoz nem méltó módon beszélt egy rákospalotai roma nővel, ezért a bíróság megrovásban részesítette.

Az eset 2014-ben történt a Polgármesteri Hivatal folyosóján. A nő az akkori önkormányzati választást követő napokban a polgármesteri hivatalban keveredett szóváltásba Pintérrel a választási szórólapok tartalma miatt.

A fideszes politikus több tanúvallomás szerint is annyira elragadtatta magát, hogy azt mondta:

„Takarodj, te cigány kurva!”.

felkiáltással igyekezett a nőt kiutasítani az épületből.

A vitában a nő is visszaszólt, amiért Pintér is feljelentést tett. A párhuzamosan zajló viszontvádas eljárásban azonban felmentő ítélet született.

A 24.hu korában beszámolt arról is, hogy a fideszes politikus fellebbezésekkel, a tárgyalásokról való távolmaradással húzta az időt a jogerős ítélet megszületéséig.

Az önkormányzat márciusban és áprilisban is a tárgyalásokra kijelölt napokkal szinte egy időben tartotta a képviselő-testületi üléseket, ezekről az ülésekről a Mérce is beszámolt. Az üléseken a Fidesz frakciója Pintér vezetésével szavazta le az ellenzéki polgármester által benyújtott költségvetést.

Pintér éppen ezen a héten, kedden lett hivatalosan is a rákospalotai Fidesz polgármester-jelöltje:

Németh Angéla, a kerület jelenlegi polgármestere Facebook-oldalán kommentálta az ítéletet, szerinte

„A kerületi költségvetés elfogadását hónapok óta gáncsoló fideszes politikusról hangosan és magabiztosan jelenthetjük ki: méltatlanná vált a XV. kerületiek képviseletére, távoznia kell a közéletből!”