Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

El akarták venni a szót egy jobbikostól, de nem voltak hozzá elegen a fideszesek

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szilágyi György jobbikos képviselő „legfőbb hobbijáról”, a fociról, valamint a luxusgépekhez való „beteges vonzódásáról” akarta kérdezni Orbán Viktort – ám a levezetőelnök ekkor felhívta rá a figyelmét, hogy „sértő kifejezéseket használ”, megsérti a házszabályt.

Ezek után ki akarta záratni Szilágyit az Országggyűlséből, ám ahhoz nem szavaztak elegen, hogy ez meg is történjen. „Na, ez se jött össze, úgy néz ki, akkor folytatom” – kommentálta a képviselő.

Ekkor arról faggatta a miniszterelnököt, hogy „miből tudja finanszírozni ezeket az utakat”, hiszen a vagyonnyilatkozata alapján nincsen sok megtakarítása.

„Talán van egy titkos bankszámlája?” kérdezte, valamint megkérte, hogy az utazásokról „mutassa meg a számlákat, mert ha fizetett, akkor számlát is kapott!”

Orbán Viktor erre azt felelte, hogy „miniszterelnökként és magánemberként mindent szabályt betartok”, valamint emlékeztette arra Szilágyit, hogy találkoztak Rióban.

Szilágyi ezután felhívta a figyelmét arra, hogy a magánútjairól kérdezte – valamint arról, hogy a „keresztény Magyarország feje” hová ment a pápával találkozás helyett? „Egyértelmű, hogy a vagyonnyilatkozatában szereplők nem fedik a valóságot.”

Orbán Viktor a pápára vonatkozó kérdésre annyit válaszolt, hogy „a köztársasági elnök és a miniszterelnök egyszerre egy helyen nem tartózkodhat”, valamint hogy feltűnt neki, hogy a képviselő szívesen harcol számára fontos ügyekért – ilyen volt az is, amikor a szerencsejáték-törvény ellen tiltakozott, hiszen a családjának voltak ehhez köthető vállalkozásai.

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs