Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ismeretlenek ellopták a szivárványzászlót a zuglói önkormányzat homlokzatáról

Ez a cikk több mint 4 éves.

A éj leple alatt ismeretlenek levették és ellopták azt a szivárványzászlót, amely a Pride-hónap alkalmából pénteken került ki  az zugló önkormányzat homlokzatára – írja közleményében a XIV. kerületi polgármester hivatal.

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk, a minden évben megrendezésre kerülő Pride-hónap ünnepélyes megnyitójának alkalmából a Zuglói Polgármesteri Hivatal az épülete homlokzatára tűzte ki a szexuális kisebbségek jogegyenlőségért folytatott küzdelmének szimbólumát, a szivárványzászlót. Pénteki Facebook-posztjában Karácsony Gergely polgármester arról írt, hogy a zászló azt jelképezi, hogy mindenkinek joga van a méltósághoz, mindenkinek joga van a boldogsághoz és mindenkinek joga van a szabad szerelemhez.

A történtek miatt Karácsony feljelentést tesz.

„Ha valakinek nem tetszik valami, akkor arra a lopás a megoldás?”

– teszi fel a kérdést szombat délelőtti Facebook-posztjában a polgármester.

A zászlót éjjel 2 óra után vitték el a hivatal tájékoztatása szerint. Mint írják, mivel az épület biztonsági kamerákkal van felszerelve, így a történtekről felvétel készült, ami segíteni fog majd a rendőrségnek a tettes vagy tettesek felderítésében.

A hivatal szerint ellopott zászlót az önkormányzat pótolja, így a szivárvány zászló a Pride-hónapban végig kint lesz a zuglói hivatal homlokzatán.

Magyar közintézményeken meglehetősen ritkán szokott lengeni a szivárványzászló, főleg úgy, hogy az hivatalosan, nem pedig valamilyen gerillaakció keretében kerül oda. Legutóbb például a Demokratikus Koalíció frakciója lógatta ki a jelképet az Országgyűlés egyik ablakából, miközben a Kossuth téren Kövér László homofób kijelentései ellen zajlott tüntetés. Kövér mondatai egyébként épp egy zuglói lakossági fórumon hangzottak el.