Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kálmán Olga azt ígéri, fog még Orbán Viktorral beszélni

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ma már korábban megírtuk, hogy Dobrev Klára sajtótájékoztatóján Kálmán Olgát, mint a DK főpolgármester jelöltjét mutatta be. Kálmán akkor arról beszélt, hogy van programja, de azt személyesen,  az aláírásgyűjtés alatt, az emberekkel beszélve akarja véglegesíteni. A korábbi műsorvezető azt is mondta, hogy függetlenként fog indulni és a budapestiek jelöltje akar lenni.

Ma este pedig az általa korábban vezetett műsor, az Egyenes Beszéd vendége volt, ahol Rónai Egon kérdezte a jelölés körülményeiről, illetve lehetséges programjáról.

Rónai ekkor emlékeztette egy, a 24.hu-nak áprilisban adott interjújára, amikor is Kálmán még visszakozott a politikai pályától,

sőt, azt mondta, hogy „nagyon komolyan gondolja a politikát, ezért nem jelentkezik polgármester-jelöltnek.” Rónai ezek után megkérdezte, mi változott azóta.

Kálmán Olga kihangsúlyozta, hogy szerinte azért állnak elő sorra az ellenzéki pártok saját főpolgármester-jelölttel, mert úgy látják, a szavazók új politikai szereplőket szeretnének látni: erre jó példa a Momentum EP- eredménye, szerinte főképp ezen bátorodtak fel a pártok, valamint ezért vállalta el végül ő is a jelölést.

Kifejtette azt is, hogy szerinte nem szükséges feltétlenül több évtizednyi önkormányzati tapasztalattal jelentkeznie egy főpolgármester-jelöltnek: elég az élettapasztalat is.

A programjáról bővebben mindössze annyit mondott, hogy nyilván neki is van egy, hiszen

„Ma már mindenkinek van egy Budapest-programja, mert mindenki pontosan látja, mivé lett ez a város.”

– de azt azért elárulta, hogy feltett szándéka „visszaadni budapestet a budapestieknek”, szerinte nem megengedhető az, hogy az embereknek nincsen beleszólása abba, mi folyik az egészségügyi ellátásban, az oktatásban, ilyen szempontból jobb lenne, ha ezek az intézmények önkormányzati kézre kerülnének vissza.

Az interjút úgy fejezte be, hogy ő bízik a város lakóiban és azt ígéri nekik, hogy

fog ő még tárgyalni Orbán Viktorral.

Az előválasztásra korábban Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd, és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje nevezett be. A jelölteknek 2000 aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz, és június 26-én derül ki, ki lesz a győztes, akit a többiek támogatnak Tarlós Istvánnal szemben.