Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: a Soros által támadott pártok szerepeltek a legjobban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Interjút adott péntek reggel a Kossuth Rádiónak Orbán Viktor, aki főleg az európai parlamenti választások eredményeit értékelte.Vasárnapi esti beszédéhez és hétfői parlamenti felszólalásához hasonlóan a kormányfő most is viszonylag visszafogottan nyilatkozott, de azért egy kis sorosozás csak befigyelt.

Orbán szerint a Fidesz-KDNP „tiszteletet parancsoló” győzelmet aratott vasárnap. A kormányfő szerint ezt a tiszteletet meg is kapta Magyarország gratulációk formájában, nem volt ugyanis olyan tagállami vezető, aki ne tartotta volna fontosnak, hogy személyesen gratuláljon neki a választási győzelemhez.

„A magyar emberek az EP-választáson kikövetelték maguknak a tiszteletet, és ezt meg is kapták” – mondta.

Érdekesnek nevezte továbbá, hogy „a Soros-féle alapítványi rendszer, civil szervezetek, liberális médiahálózat” által támadott országok vezető pártjai szerepeltek a legsikeresebben az EP-választáson.

Az európai uniós tisztújításról szólva Orbán Viktor megismételte, hogy csak bevándorlásellenes, az európai nemzeteket tisztelő, a keresztény kultúrát védelmező jelöltet támogat az Európai Bizottság élére, és „van is ilyen jelölt a tarsolyunkban, nem is egy”, de nevekről még korai beszélni. Hozzátette ugyanakkor, hogy a visegrádi négyek egységesek lesznek a személyi döntések során.

Beszélt az ellenzéki térfélen beállt változásokról is: feltehetően a Demokratikus Koalíció meglepetésszerű jó szereplésével kapcsolatban azt mondta, olyan erők kaptak nagyobb támogatottságot, akikkel „sokat birkózott”, ez a politikai csoport „tönkretette korábban az országot.” De így döntöttek az ellenzéki szavazók, legyen ez az ő dolguk – mondta.

Az interjú elején kitért a szerda esti dunai hajószerencsétlenségre is. Orbán szerint megrázza az ilyesmi, az eddigi jelentésekből pedig azt olvasta ki, hogy a Hableány utasainak esélyük sem volt a túlélésre, mivel a hajó a rendőrségi felvételek alapján az ütközés után hét másodperc alatt elsüllyedt.

„Pontosan akarjuk tudni, mi történt és miért történt” – mondta a miniszterelnök.

(MTI / HVG)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt