Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fideszt, az MSZP-t és a Mi Hazánkat nem érdekelte a zuglói parkolási botrány kivizsgálása

Ez a cikk több mint 4 éves.

Sem Hajdu Flórián, a bizottságba delegált zuglói MSZP-s alpolgármester sem a Fidesz, sem pedig a Jobbikból időközben a Mi Hazánkba átlépett önkormányzati képviselő nem volt ott annak a  14. kerületi bizottsgának az első ülésén, amelyet Karácsony Gergely kerületi polgármester kezdeményezésére, de tőleg független vezetővel hívtak összes a zuglói parkolási botrány kivizsgálására.

A bizottság, amelynek Baranyi Krisztina független 9. kerületi önkormányzati képviselő is tagja, és amelyet május közepén a zuglói önkormányzat javaslatára, tényfeltárás céljából állítottak fel, a zuglói parkolási rendszer feltárt visszásságait körül folytat tényfeltáró munkát.

A bizottságba Karácsony a Párbeszédes delegált helyett kérte fel tagnak a független Baranyi Krisztinát, nehogy befolyásolási kísérlettel, avagy részrehajlással vádolják. Úgy tűnik azonban, ez sem a jobboldalt, sem a Tóth Csaba vezette zuglói MSZP-t nem hatotta meg.

A 444-es Ács Dániel oknyomozó dokumentumfilmje szerint ugyanis az ellenzéki vezetésű Zuglóban a helyi Fidesz és MSZP kiegyezett abban, hogy ott is id. Kupper András vállalkozóhoz köthető körök szerelheti fel az Egressy úton a finoman szólva is kaotikus körülmények között üzemeltetett, parkolási pénzek megcsapolására is kiválóan alkalmas parkolóóra-rendszert.

A szavazás során a Párbeszédes Karácsony polgármester, és Szabó Rebeka alpolgármester tartózkodtak.

A most először találkozó bizottságba minden zuglói önkormányzati párt delegálhatott tagot: a Fidesz nem élt ezzel a lehetőséggel, eleve bojkottálta az egészet, annak ellenére, hogy a Fidelitas és Tarlós is sűrűn emlegetik úgy a parkolási botránysorozatot, mintha az kizárólag Zuglóhoz és az ellenzékhez kötődne.

A 444.hu beszámolója szerint például éppen a bizottsági ülés napján is tartott sajtótájékoztatók Kovács Balázs helyi fideszes képviselő Zugló „kaotikus” ellenzéki vezetéséről, a bizottsági munka ezzel szemben pártját nem érdekelte.

A parkolási feltáró bizottság így végül Baranyival, a Várnai László-vezette Civil Zugló Egyesület és a helyi LMP delegáltjaival ült össze, és még a munkatervet is elfogadták ebben a kényszerűen csonka formában.

„Amikor valós számadatok, tények és elemzések alapján lehetne parkolásügyben megszólalni, netán a mindenki szerint rossz és korrupciós botrányoktól terhelt rendszer helyett a fővárosiak érdekeit szem előtt tartó rendszerre lehetne javaslatot tenni, akkor hirtelen ez már nem érdekli azokat a pártokat, akiknek a parkolási mutyikban való érintettsége bebizonyosodott.”

-kommentálta Facebook-oldalán az eseményeket Baranyi.

Kiemelt kép: Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő Facebook oldala.