Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A pillanat, amikor Áder János Bayer szájával „globalistázza” Orbánt

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Magyarország jelentős eredményeket ért el a klímaváltozás elleni küzdelemben” – mondta Áder János köztársasági elnök kedden Bécsben, az R20 Austrian World Summit elnevezésű klímakonferencián az MTI tudósítása szerint.

Ugyanebben az időben Bayer Zsolt kijelentette saját blogján:

„Igen, a »klímakatasztrófa« a legjobb üzletek egyike, a »zöldpolitika« pedig a globalizáció egyik fedőszerve.”

E felvezetés után egy „vendégcikk” következik, Klímakamu címmel, ami egy csomó érvet sorol a klímaváltozás tagadására, köztük több magyar klímaszkeptikust is idézve.

A helyzet az, hogy 4 lehetőség van:

  • Áder igazat mond, és Bayer is: ebben az esetben Orbán Viktor és a magyar kormány, sőt, egész Magyarország a globalizáció maga, de legalábbis a legjobb üzletek egyikét köti.
  • Áder hazudik, és Bayer igazat mond. Ebben az esetben, reméljük, Bayer Zsolt még ma lemondásra szólítja fel a köztársasági elnököt.
  • Áder igazat mond, és Bayer hazudik. Ebben az esetben, reméljük, Bayer Zsoltot még ma megrovásban részesíti a köztársasági elnök.

De a legjobb tudásunk szerint sajnos nem tudunk mást mondani, mint hogy Áder és Bayer is hazudik. Magyarország nem hogy nem élharcos a klímaváltozás ügyében, nem hogy nem a gonosz globális ellenség egyik ügynöke, hanem Magyarország speciel pont a globális multicégeket szolgálja ki azzal, hogy megvétózza az Európai Parlament által elfogadott klímacélokat.

Ugyanis például áprilisban, a magyarok, a csehek, a lengyelek és a németek együtt vétózták meg az EU 2050-es klímacéljait rögzítő tervet (amelyet az Európai Parlament előtte nagy többséggel elfogadott), és amely arról szól, hogy az EU szén-dioxid-kibocsátását nullára csökkentsék a klímakatasztrófa elkerülése végett.

Arról tavaly szeptemberben írtunk, hogy Szijjártó Péter a magyar és bajor érdekek „maximális egybeesésére” hivatkozva foglalt állást a német autóipar védelmében, illetve az uniós klímapolitika ellen Münchenben.

Szijjártó akkor az MTI szerint azt nyilatkozta:

„Magyarország soha nem fog olyan javaslatokat támogatni Brüsszelben, amely rontaná a német, és ezen belül a bajor autóipar helyzetét.”

Szijjártó akkor még nem a 2050-es célok megvétózásáról beszélt, hanem már a 2030-as EU-s célok ellenzéséről.

A kormány még 2017 májusában nyújtotta be az Országgyűlésnek az ország 2030-as Klímastratégiáját. A tárgyban országgyűlési határozatot kellene hozni, de erre azóta még nem jutott idő.