Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vágó: ne alacsony bérekkel, hanem a tudással legyünk versenyképesek

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest

„Az LMP határozottan kiáll amellett, hogy képesek legyünk átállni egy XXI. századi gazdaságra, ahol a kutatás és fejlesztés húzza a kis- és középvállalkozások termelékenységét, és így tudnak magasabb béreket adni a dolgozóknak”

– reagált Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője Szijjártó Péter külügyminiszter tegnapi, azóta megváltoztatott kijelentésére, melyben azt fejtegette, az alacsony bérekkel, a későbbi verzió szerint alacsony adóterhekkel kell Magyarországot vonzóvá tenni a tőke számára.

Az LMP közleményben is reagált a külügyminiszter szavaira, ebben kifejtik,

„Az LMP szerint elég volt abból, ahogy a gazdaság kizsákmányolta az embereket és a környezetet a magyar kormány hathatós közreműködésével. Magyarország 30 éve, a rendszerváltás óta az alacsony munkabérekkel próbál versenyképes lenni, ezen egyik oldali kormány sem akart változtatni, és meggyőződésünk szerint az Európai Unió vezetésének is megfelelt a centrum-periféria felosztás.”

A párt azonban állítása szerint nem ezt az utat kívánja járni politikájában, így követelik, hogy minden EU-s ország állapítson meg a nemzeti össztermékhez arányosított minimálbért, melyből tisztességesen meg lehet élni – ehhez pedig véleményük szerint új Európai Parlamentre és Európai Bizottságra van szükség.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán