Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kománymédia szerint nyomoznak a Jobbik aláírásai ügyében

Ez a cikk több mint 4 éves.

Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőrőfkapitányság a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellen, miután egy szimpatizánsuk a Nemzeti Választási Irodához fordult személyes adatokkal való visszaélés miatt – írta ma reggel a kormánypárti Magyar Nemzet.

Bertók Márton azt állította, hogy a Jobbik ajánlásai között felismerte személyes adatait, miközben semmiféle módon nem írt nekik alá, és nem is engedélyezte adatai felhasználását a pártnak.

Bertók az egykori, de radikálisabb jobbikosokból álló, Toroczkai László fémjelezte Mi Hazánk Mozgalommal együtt tett panaszt az eset miatt, azért, mert Bertók állítása szerint eredetileg ennek a pártnak az európai parlamenti választási listáját támogatta. Az NVI-hez érkezett bejelentés után őt a BRFK ki is hallgatta.

A Fidesz központi lapja amúgy ugyancsak a Jobbikkal kapcsolatban más, hasonló visszaélésekről is tudni vél, információik szerint a Csongrád megyei Kiszomborhoz és Apátfalvához kötődően több ilyen eset létezését is sejtették.

A SzegedMa kérdéseire az üggyel kapcsolatban Tóth Péter, a Jobbik helyi elnöke egyértelműen arról beszélt, Toroczkai pártjának „szándékos szabotázsakcióját” sejti a nyomozás tárgya mögött. Hozzátette, a Jobbik aláírásgyűjtőinek nincsen „hatósági felhatalmazása” az aláírók igazoltatására. Ezzel nyilvánvalóan arra utalt, hogy amennyiben szerinte Bertók vagy valaki más a nevében aláírt, őt sem kötelezhette egy pártaktivista sem arra, hogy igazolja magát.

„A fentiek tudatában, a Fidesz csicskapárt lejárató akciójának tekintjük az ügyet és érdemben nem kívánunk foglalkozni néhány sértődött ember véleményével.”

– tette hozzá Tóth.

A Magyar Nemzet rövid cikke végén az NVI információira hivatkozva egy külön keretes írásban, mindenféle konkrétum nélkül egyébként az LMP érintettségét is felvetette.