Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Pétert fogadták az amerikai külügyminisztériumban

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye szerint két elnökségi tagjukat, Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt fogadták az amerikai kormány külügyi képviselői.

A mozgalom közleménye szerint szóba került Magyarország NATO tagsága, a magyar-orosz kapcsolatok. Márki-Zay Péter és Kész Zoltán aggodalmukat fejezték ki az orosz kémbank és a növekvő orosz befolyás miatt. Márki-Zay Péterék megemlítik azt is, az elmúlt napokban republikánus és demokrata politikusok szintén aggodalmukat fejezték ki Orbán látogatása miatt, és felszólították az elnököt, hogy ítélje el Magyarországot a szabad sajtó és a demokratikus értékek sárba tiprása miatt. Márki-Zay Péter az amerikai külügyminisztériumban tett látogatásán közleménye szerint megerősítette, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak.

Márki-Zay Péter elmondta a külügyi találkozón, az amerikai félnek, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában több tízezer migránst befogadott, ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak. A magyar emberek szabadságszeretők, akik többször bizonyították az elmúlt két században, hogy képesek megharcolni a szabadságukért. Márki-Zay Péter kifejtette, hogy Magyarországnak nyugaton van a helye. Szorosabb EU-partnerségre kell törekedni és jó kapcsolatra az USA-val. A közös katonai szövetség biztonsága miatt fontos, hogy Magyarország a természetes partnereivel törekedjen jó kapcsolatra, és ne Kínával és Oroszországgal.

Nem sokkal ezelőtt magyar idő szerint 16 óra után Orbán Viktor is landolt Washingtonban, aki Donald Trump amerikai elnökkel fog találkozni, este 8 órától. Közben pedig a Népszava arról írt, hogy Habony Árpád közvetíthet az USA nagykövete és a magyar kormány között az elnöki adminisztráció kérésére, bár ennek az amerikai külügy nem örül.

Címlapkép: Márki-Zay Péter a 2018. április 21-i tüntetésen / Mérce