Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A költségvetéssel együtt a gyerektáborokat is ellehetetleníti a Fidesz Rákospalotán

Ez a cikk több mint 4 éves.

A 15. kerület nyári táborai is elmaradhatnak, mert a Fidesz képviselőcsoportja négy független képviselővel közösen nem hajlandó megszavazni a kerület költségvetését, írja a 444.hu.

A kerület két nyári tábort üzemeltet, Balatonvilágoson és Bernecebarátiban. A tábor a szülőknek néhány ezer forintba kerül, a kerület a rászoruló gyerekek étkeztetését is állja. A két helyszínen tavaly összesen közel 1500 gyerek nyaralt.

A 444-nek egy olvasó számolt be a történetről.

„Azon kívül, hogy hatalmas csalódás a gyerekeknek, hatalmas gond is a szülőknek. Tudjuk, hogy milyen nehéz megoldani a nyári szünet alatt a gyerekek elhelyezését, így plusz 1 vagy 2 hetet kell megoldani családok százainak. A szegényebb családok gyermekeinek még nagyobb érvágás ez, hisz nekik nincs is más lehetőségük eljutni például a Balatonhoz.”

Az olvasónak azt az értesülését is megerősítette az önkormányzat, hogy már a táborok tavaszi felújítása is elmaradt költségvetés hiányában. Az önkormányzatnál a 444-nek azt mondták, valószínűleg már akkor sem tudnák megtartani a táborokat, ha hirtelen kerülne pénz a megrendezésükre. A szükséges felújítás híján ugyanis szerintük nem lehetséges az ÁNTSZ-engedély megszerzése. De azért sem valószínű, hogy menthető lenne a helyzet, mert a buszoztatáshoz szükséges közbeszerzés lefolytatására már nem lenne idő.

Németh Angéla, Rákospalota DK-s polgármestere korábban a Mércének elmondta, elfogadott költségvetés híján az önkormányzat „önként vállalt” projekjei veszélybe kerültek, az önkormányzat most a 444-nek is erről számolt be: a kerület éves szinten 2,5 milliárd forint állami támogatástól esik el.

A polgármester és frakciója már több alkalommal próbálta elfogadtatni a közgyűléssel a 9.3%-os béremelést is tartalmazó költségvetést, a kerület fideszes alpolgármestere, Victorné dr. Kovács Judit azonban a fideszes frakcióval és függetlenekkel közösen leszavazta a javaslatot. Ezt követően az alpolgármestert Németh meg is fosztotta jogköreitől.

Németh Angéla tavaly szeptemberben, időközi választáson nyerte el a kerület polgármesteri címét, de a közgyűlést kisebbségből kell irányítania.

Címlapkép: MTI