Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Joe Biden jövő héten bejelenti, hogy elindul Trump ellen az elnökségért

A CNN amerikai hírtelevízió információja szerint a jövő héten Barack Obama volt alelnöke, Joe Biden is bejelenti, hogy elindul a demokrata előválasztáson az elnökjelöltségért. Biden lehet a 20. jelölt a demokrata versenyben.

A bejelentés időpontja még nem fix, de a jövő héten fog megtörténni a CNN szerint. Az USA Today szerint Biden bejelentésének lehetséges helyszíne az a virginiai Charlottesville lehet, ahol két éve egy fehér felsőbbrendűséget hirdető tüntető az antifasiszta tüntetők közé hajtott kocsival és megölt egy embert.

Biden minden felmérés szerint toronymagas esélyese a demokrata előválasztásnak. Hiszen bár még nem hivatalos jelöltsége, így is 7-8 pontos előnyt mérnek számára legnagyobbnak tűnő riválisával, a vermonti demokratikus szocialista szenátor Bernie Sanders-szel szemben.

Biden a RealClearPolitcs közvéleménykutatási átlaga szerint ma 7,7 százalékpontot verne Trumpra egy elnökválasztáson, és esélyeit növeli, hogy népszerű a munkásosztálybeli szavazók körében, és azokban az észak-keleti államokban, mint például Michigan, Wisconsin vagy Pennsylvania, amely államok elektoraival nyerte el Trump 2016-ban az elnökséget.

A 76 éves Biden 46 évig volt Delaware szenátora, majd 2009 és 2017 között Barack Obama mellett az alelnöki posztot töltötte be.

Olvass tovább!