Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nyilvánosan kért bocsánatot Nagy Blankától a Pesti Srácok újságírója

Ez a cikk több mint 5 éves.

A DK kampánynyitóján Nagy Blankának szerencsétlenül sikerült leülnie, majd készült róla egy még szerencsétlenebb fotó is, amit Pilhál Tamás, a Pesti Srácok munkatársa megosztott újságírói Facebook-oldalán. Nagy Blanka később saját Facebook-oldalára egy nyílt levelet tett ki, amiben felhívta Pilhál Tamás figyelmét arra, hogyha az ő lányával történt volna ugyanez, vélhetően betöri a fotós orrát. Ezek után Pilhál bocsánatot kért.

De Pilhál Tamást nem a patriarchátus és a nőket ért szexuális zaklatás elleni harc tüzelte fel, hanem az, hogy Blanka levelét olyannyira „emberinek” találta, hogy úgy érezte, muszáj bocsánatot kérnie tőle.

leveled viszont meglepett. Mintha nem ugyanaz a Blanka írta volna, mint aki tavaly december 20-án „belebajszosf*szozott”, „b*sszaarconmagátozott” a kecskeméti éjszakába. Nem az a Blanka, aki börtönbe küldené, illetőleg a világűrbe lőné a törvényesen megválasztott magyar kormányt, és aki népfelkelésre, erőszakra buzdít.

A leveled emberi.

Bár az újságíró elviekben csak egy rossz viccnek szánta a kép megosztását, bejegyzése szerint ráadásul pár napja még fogadást is kötött Blanka egyik rajongójával, hogy nem fog bocsánatot kérni – azután, hogy megtudta, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője kitiltotta a Pesti Srácok szerkesztőségét a rendezvényeikről. Most viszont úgy tűnik, meggondolta magát: Blanka káromkodásoktól mentes nyílt levelének elolvasása után arra jutott, hogy egy (paternalizmustól koránt sem mentes) válaszlevélben vissza kell vonnia az eddigieket.

Nagy Blankának egyébként nem ez az első konfrontációja a kormánymédiával: januárban Bayer Zsolt kretén, barom állatnak nevezte, több lap, köztük a Lokál is azt írta, hogy nem teljesít valami jól a gimnáziumban. Utóbbival és az Origoval szemben Blanka később pert is nyert. 

Címlapkép: Nagy Blanka (Fotó: Mérce)