Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Deutsch Tamás szerint Orbánnak van jövedelme, tehát teljesen életszerű, hogy az OTP magángépén megy meccsre

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Hát akkor kérdezze meg, hogy mennyit fizetett ezért Orbán Viktor, de hát van jövedelme, teljesen életszerű” – ezt válaszolta Deutsch Tamás az RTL Klub Orbán Viktor magánrepülős útjait firtató kérdésére.

Tegnap írtunk róla, hogy Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az RTL Híradójának adott interjújában meglepő nyíltsággal azt válaszolta, Orbán Viktor utazásait és szállását mindig személyesen fizette ki, soha nem utazott az OTP magánrepülőjén vendégként.

Csányi Sándor és Orbán Viktor együtt utazott az OTP magánrepülőjével többek között a tavalyi moszkvai foci VB-döntőre is, és más, kormányközeli oligarchák magángépén is szívesen jár focimeccsekre – ebből kisebb botrány is kerekedett.

A fideszes politikusok és a kormányhoz közeli szereplők azonban nem sok kivetnivalót látnak ebben: először Hollik István közölte hogy

a miniszterelnök nem tehet arról, hogy a barátja (Garancsi) sikeres üzletember lett, az pedig barátjaként teljesen természetes, hogy a magénrepülőjén utaztaja focimeccsre.

Majd Gulyás Gergely mondta el, hogy jogilag szerinte nem összeférhetetlen a miniszterelnök szokása, végül pedig Orbán Viktor is megszólalt, miszerint harminc éve így utazik, és a jövőben is így fog.

Az RTL Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselőt szólaltatta meg Csányi Sándor mellett az ügyben, aki elmondta, hogy követelik, hogy a bankvezér mutassa be azokat a számlákat, amik azt bizonyítják, hogy Orbán Viktor magánemberként fizette az utakat.

Orbán egyébként a vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 2 millió forintot keres, és kevesebb, mint másfél millió forint megtakarítása van, ebből fedezheti a magángépes utazásokat.

(RTL, HVG)