Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csányi Sándor szerint Orbán Viktor mindig a saját költségén repült az OTP magángépével

Ez a cikk több mint 4 éves.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az RTL Híradójának adott interjút – szúrta ki a 24.hu. Az RTL riportere többek közt azt is megkérdezte tőle, tavaly nyáron Orbán Viktorral együtt utazott-e a moszkvai foci VB-döntőre, és ha igen, ki fizette a miniszterelnök újtát.

A bankelnök meglepő nyíltsággal azt válaszolta, Orbán Viktor utazásait és szállását mindig személyesen fizette ki, soha nem utazott az OTP magánrepülőjén vendégként.

A kérdés nem véletlenül került elő: bár Csányi most sem erősítette meg, hogy Orbán Vitkor az OTP (egyébként 13 milliárdos!) magángépén utazott volna, korábban nagy felháborodást keltett, hogy Orbán Viktor többször is kormányközeli oligarchák magángépén utazott külföldi focimeccsekre.

Tavaly augusztusban például a K-Monitor blogja szúrta ki, hogy a Garancsi Istvánhoz köthető magánrepülő Orbán Viktort is elrepítette a Vidi Európa Liga-mérkőzésére Bulgáriába, illetve Londonban is landolt, ahol épp nemzetközi labdarúgóliga zajlott.

A kormány részéről akkor először Hollik István közölte, hogy

a miniszterelnök nem tehet arról, hogy a barátja (Garancsi) sikeres üzletember lett, az pedig barátjaként teljesen természetes, hogy a magénrepülőjén utaztaja focimeccsre.

Majd Gulyás Gergely folytatta, aki szerint nem összeférhetetlen, hogy Orbán Viktor egy állami közbeszerzéseket nyerő vállalkozó magán-luxusgépén repült, ugyanis a miniszterelnök nem képviselői minőségére tekintettel kapta ezeket a juttatásokat, és mindez nem érte el az országgyűlési törvényben rögzített határértéket.

Orbán Viktor pedig egy parlamenti felszólalása alkalmával jelentette ki, harminc éve így utazik, és a jövőben is így fog.