Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kecskeméten is közös jelöltet indít az ellenzék az önkormányzati választáson

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szombathely, Eger, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár és Veszprém után Kecskeméten is közös jelöltet állíthat az ellenzék az őszi önkormányzati választásokra. A kecsUP.hu felkereste a többi városban is együttműködő pártokat, akik megerősítették: a tárgyalások már zajlanak egy ideje és hamarosan hivatalosan is bejelentik a megállapodást.

A lap arról kérdezte a helyi ellenzéki pártokat, miért döntöttek a közös indulás mellett.

A DK azt válaszolta, Kecskeméten is érzékelik, hogy csak a lehető legszélesebb körű együttműködéssel lehet változást elérni, ezért a hónapok óta tartó tárgyalások során a pártok mindig egyenrangú partnerekként ültek le.

A Jobbik szerint ahogy Kecskeméten, úgy más városokban is elvárják az ellenzéki szavazók, hogy pártjaik felelősségteljesen viselkedjenek. Ennek jegyében csatlakoztak az együttműködéshez, hogy az őszi önkormányzati választásokon 1-1 elleni felállásban hiteles embereket állítsanak „az állampárti jelölttel szemben”.

Az LMP válaszában kifejtette,

„A politika olyan eszköz az emberek kezében, amivel meg lehet változtatni a rosszul és öncélúan működő rendszereket. A politika nem egyeseké, hanem a közösségeké, amit arra használhatnak fel, hogy egy biztonságosabb és élhetőbb világot teremthessenek.”

A Momentum azt ígéri, partner lesz minden konstruktív együttműködésben, „amely közelebb hoz minket ahhoz, hogy kisöpörjük a jelenleg hatalmon lévő bűnözőket a közéletből.”

Az MSZP szerint saját jelöltet indítani csak demokráciában van értelme. A párt szerint jelenleg demokráciáról nem beszélhetünk, ezért az egyetlen út vezet a kormány leváltásához és a demokrácia helyreállításához, ha egy az egyben mérkőzünk meg a kormánypárti jelöltekkel. „Ezt el is várják tőlünk választóink.”

A kecsUP.hu úgy tudja, Bács-Kiskun megye nagyobb városaiban, tehát Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán, Kalocsán és Baján is formálódik a közös ellenzéki indulás.

Kecskemét 1998 óta fideszes városvezetéssel rendelkezik, jelenleg Szemereyné Pataki Klaudia a polgármester, aki egyébként a Forbes magazin összeállítása szerint épp a napokban lett Magyarország 10. legbefolyásosabb nője. A város a Fidesz egyik legerősebb bástyájának számít, ahová az MNB alapítványi pénzeiből is jut szép számmal, illetve a Tiborcz István-féle közvilágításra is jutott 50 millió forint.

(via 444.hu)

Címlapkép: pixabay.com