Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kecskeméten is közös jelöltet indít az ellenzék az önkormányzati választáson

Szombathely, Eger, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár és Veszprém után Kecskeméten is közös jelöltet állíthat az ellenzék az őszi önkormányzati választásokra. A kecsUP.hu felkereste a többi városban is együttműködő pártokat, akik megerősítették: a tárgyalások már zajlanak egy ideje és hamarosan hivatalosan is bejelentik a megállapodást.

A lap arról kérdezte a helyi ellenzéki pártokat, miért döntöttek a közös indulás mellett.

A DK azt válaszolta, Kecskeméten is érzékelik, hogy csak a lehető legszélesebb körű együttműködéssel lehet változást elérni, ezért a hónapok óta tartó tárgyalások során a pártok mindig egyenrangú partnerekként ültek le.

A Jobbik szerint ahogy Kecskeméten, úgy más városokban is elvárják az ellenzéki szavazók, hogy pártjaik felelősségteljesen viselkedjenek. Ennek jegyében csatlakoztak az együttműködéshez, hogy az őszi önkormányzati választásokon 1-1 elleni felállásban hiteles embereket állítsanak „az állampárti jelölttel szemben”.

Az LMP válaszában kifejtette,

„A politika olyan eszköz az emberek kezében, amivel meg lehet változtatni a rosszul és öncélúan működő rendszereket. A politika nem egyeseké, hanem a közösségeké, amit arra használhatnak fel, hogy egy biztonságosabb és élhetőbb világot teremthessenek.”

A Momentum azt ígéri, partner lesz minden konstruktív együttműködésben, „amely közelebb hoz minket ahhoz, hogy kisöpörjük a jelenleg hatalmon lévő bűnözőket a közéletből.”

Az MSZP szerint saját jelöltet indítani csak demokráciában van értelme. A párt szerint jelenleg demokráciáról nem beszélhetünk, ezért az egyetlen út vezet a kormány leváltásához és a demokrácia helyreállításához, ha egy az egyben mérkőzünk meg a kormánypárti jelöltekkel. „Ezt el is várják tőlünk választóink.”

A kecsUP.hu úgy tudja, Bács-Kiskun megye nagyobb városaiban, tehát Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán, Kalocsán és Baján is formálódik a közös ellenzéki indulás.

Kecskemét 1998 óta fideszes városvezetéssel rendelkezik, jelenleg Szemereyné Pataki Klaudia a polgármester, aki egyébként a Forbes magazin összeállítása szerint épp a napokban lett Magyarország 10. legbefolyásosabb nője. A város a Fidesz egyik legerősebb bástyájának számít, ahová az MNB alapítványi pénzeiből is jut szép számmal, illetve a Tiborcz István-féle közvilágításra is jutott 50 millió forint.

(via 444.hu)

Címlapkép: pixabay.com