Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Útjára indult az MSZP-Párbeszéd kampánybusza, így ellensúlyoznák a kormányzati médiafölényt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Csütörtök délelőtt, rövid sajtótájékoztató után indult útnak az MSZP-Párbeszéd kampánybusza, amellyel a pártszövetség saját üzeneteit, vállalásait juttatná el a választókhoz a május 26-i európai parlamenti választások előtt.

A sajtótájékoztatón Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elmondta: a kampánybusz hat-hétezer kilométert fog megtenni és több mint száz magyarországi településre fog ellátogatni.

A pártelnök arról is beszélt, hogy az MSZP a magyar választók érdekeit fogja képviselni az új Európai Parlamentben, amely például a 2021-ben induló új hétves költségvetési ciklus forrásainak elosztásáról is dönteni fog. Tóth szerint a Fidesz néppárti felfüggesztése azt is jelenti, hogy a magyar kormánypárt ezeket a feladatokat már nem tudja elvégezni.

Tóth arról is nyilatkozott, milyen üzenetek állnak az MSZP EP-kampányának központjában.

Elmondása szerint szociális Európáért fognak dolgozni, 236 ezer forintos európai szintű minimális bért, 95 ezer forintos minimális nyugdíjt és 45 ezer forintos minimális családi pótlékot szeretnének kiharcolni.

Tóth hozzátette: a mai magyar médiaviszonyok között nem számíthatnak arra, hogy fel tudják ott venni a versenyt a Fidesszel, amely a szocialista politikus szerint épp most rendelt 10 millióért óriásplakátokat. Ennek ellensúlyozására indítják útjára a kampánybuszt, az MSZP-Párbeszéd aktivistái pedig országszerte kitelepülésekkel fogják felvenni a kapcsolatot a választópolgárokkal.

A sajtótájékoztatón felszólalt Komjáthi Imre is, aki a kampánybusz útját koordinálja.

„El fogjuk vinni a zöld-piros szövetség üzenetét a vidéki munkásoknak, hogy európai szintű munka törvénykönyvével fogjuk megvédeni őket a nagytőkétől”

– mondta Komjáthi. Hozzátette: arról is fognak beszélni, hogy miközben Magyarország földjei 20 millió ember számára elegendő élelmet is képes megtermelni, mégis sokan éheznek az országban.

A Mérce információi szerint a német szociáldemokraták (SPD) is hasonló utcai kampányra készül, ők is kampánybuszokkal és büfékocsikkal (ún. food truckokkal) fogják járni az országot.

Jövő héten egyébként Udo Bullmann, a szocialista EP-frakció (S&D) elnöke is ellátogat Magyarországra. Bullmann Katarina Barley német igazságügyi miniszterrel közösen vezeti az SPD EP-listáját. A budapesti fellépése mellett, úgy tudjuk, Bullmann Nyírbátorban is kampányolni fog az MSZP mellett.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán