Farkas Flórián: Nem kell lemondania Pócs Jánosnak a kazános videó miatt

Az atv.hu kérdezte meg a Parlamentben a korrupciógyanús ügyeiről elhíresült Farkas Flóriánt, mit gondol Pócs János videójáról, amelyben egy kazánba zárta be roma származású alkalmazottját. A Fidesz képviselője és az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke szerint Pócsnak nem kell lemondania.

Farkas azt válaszolta az ATV kérdésére, hogy egyetért azzal, ami a Fidesz korábbi közleményében elhangzott, szerencsétlen volt a videó.

„Arra, hogy Pócs Jánosnak nem kellene-e lemondania a mandátumáról, Farkas Flórián mosolyogva azt válaszolta: ‘nem’, és megismételte a fideszes nyilatkozatot, hogy a videó ‘szerencsétlen volt’. Munkatársunk kérdésére, hogy ez számára csak ennyi, nevetve azt mondta: ‘igen’, és bement az ülésterembe.„ – írja az ATV tudósítása

Mint mi is megírtuk, Pócs Jánosról 10 napja került elő egy videó, amelyen a Fidesz képviselője egy roma munkását – állítása szerint viccből – bezárja egy kazánba, majd bedob az éghető anyagok mellé egy égő gyújtóst.

Az ügyben korábban megszólalt az Országos Roma Önkormányzat is, amely bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel Pócs Jánost.

Olvass tovább!