Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Farkas Flórián: Nem kell lemondania Pócs Jánosnak a kazános videó miatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az atv.hu kérdezte meg a Parlamentben a korrupciógyanús ügyeiről elhíresült Farkas Flóriánt, mit gondol Pócs János videójáról, amelyben egy kazánba zárta be roma származású alkalmazottját. A Fidesz képviselője és az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke szerint Pócsnak nem kell lemondania.

Farkas azt válaszolta az ATV kérdésére, hogy egyetért azzal, ami a Fidesz korábbi közleményében elhangzott, szerencsétlen volt a videó.

„Arra, hogy Pócs Jánosnak nem kellene-e lemondania a mandátumáról, Farkas Flórián mosolyogva azt válaszolta: ‘nem’, és megismételte a fideszes nyilatkozatot, hogy a videó ‘szerencsétlen volt’. Munkatársunk kérdésére, hogy ez számára csak ennyi, nevetve azt mondta: ‘igen’, és bement az ülésterembe.„ – írja az ATV tudósítása

Mint mi is megírtuk, Pócs Jánosról 10 napja került elő egy videó, amelyen a Fidesz képviselője egy roma munkását – állítása szerint viccből – bezárja egy kazánba, majd bedob az éghető anyagok mellé egy égő gyújtóst.

Az ügyben korábban megszólalt az Országos Roma Önkormányzat is, amely bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel Pócs Jánost.